Risotto met tomaat en courgette

Risotto met tomaat en courgette

Onze moestuin is dit jaar heel traag gestart met enkele mislukkingen. Maar hij heeft dat ondertussen helemaal goed gemaakt. Radijzen, lente-ui, tomaten, courgette, pompoen, selder, prei … een heel oogst en mijn diepvries zit goed vol om de komende weken door te komen. In deze risotto met tomaat en courgette heb ik ook weer wat groentjes uit de moestuin kunnen verwerken en dat proef je!

Risotto met tomaat en courgette

Een risotto wordt normaal gegaard in bouillon, nu gebruikte ik mijn eigen tomatensaus. Een saus die wordt gemaakt door tomaten/kerstomaten te roosteren in de oven om dan samen met wat ricotta in de blender omgetoverd te worden tot de beste saus ever!
Geen zin om zelf tomatensaus te maken (nochtans amper werk of moeite), je kan ook perfect passata van de winkel gebruiken.
Verder verwerkte ik nog één van de talloze courgettes uit ons moestuintje in deze zalige risotto.

Risotto met tomaat en courgette

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1/4tl korianderpoeder
  • 200gr risottorijst
  • 400gr tomatensaus (zie recept) of passata
  • 300ml bouillon (kip of groenten)
  • 400gr kerstomaten
  • 2 (kleine) courgettes
  • 1el oregano
  • 2el mascarpone (of ricotta)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Extra om te serveren : Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de courgette in dunne plakjes.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
Voeg de look en korianderpoeder toe en laat 1min mee bakken.
Doe de risottorijst bij in de stoofpot, roer even en laat 1min mee bakken.
Giet dan de tomatensaus en bouillon over de risotto, roer nog 1x en laat de rijst zachtjes garen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Neem een ruime ovenschaal. Leg aan de ene kant van de ovenschaal de kerstomaten, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Spreid aan de andere kant de plakjes courgette wat uit, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de groenten voor zo’n 10min.

Als de rijst mooi gaar is en al het vocht heeft opgenomen voeg dan de oregano en mascarpone toe. Roer goed zodat de mascarpone kan smelten. Vind je de risotto iets te vast of droog, voeg nog wat extra tomatensaus toe. Voeg op het laatste de geroosterde tomaatjes en courgette toe, roer even voorzichtig en serveer direct met eventueel wat fijngeraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.