Een BBQ is niet echt vriendelijk voor de lijn … een heleboel vlees, pastasalade, aardappelsalade en dan zwijg ik nog van de barbecue sausjes. Maar kom een zomer zonder barbecue is voor mij geen echte zomer. En ook al ben ik helemaal dik gegeten op het einde, er hoort gewoon nog een lekkere afsluiter te zijn nl. een dessertje.
Dat dessertje hoeft helemaal niets zwaar of ingewikkeld te zijn. Met 4 ingredienten tover je een lekkere en lichtje afsluiter op tafel dat in een handomdraai klaar is nl. gegrilde perzikken van de BBQ.
Je kan de perzikken serveren met een bolletje vanille-ijs maar ik kies voor een lichtere versie nl. griekse yoghurt.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 perzikken (geen te harde maar ook geen te rijpen … tussenin 🙂 )
- 200gr griekse yoghurt
- 1 vanillepeul
- 2el honing
Optioneel > in plaats van de griekse yoghurt kan je ook vanille-ijs gebruiken.
Bereidingswijze
30min voor serveren :
Meng de griekse yoghurt met het merg van de vanille en de honing.
Zet dit mengsel 30min de vriezer. Roer na 15min al eens in dit mengsel
Als de yoghurt in de diepvries staat, kan je de perzikken al halveren en verwijder voorzichtig de pit.
Als de yoghurt bijna 30min in de diepvries heeft gestaan, kan je de perzikken kort grillen (1 a 2min). Hou dit goed in de gaten aangezien ze vlug zwart worden.
Serveer de warme perzikken met een toefje frisse griekse yoghurt.
Geniet nog van je BBQ !!!