Tomaten curry

Tomaten curry

Een groente waar ik tot een paar jaar geleden niets van moest hebben is ondertussen uitgegroeid tot één van favorietjes en dan heb ik het over tomaten. Vermoedelijk zit onze moestuin daar zeker iets voor tussen, niets zo lekker dan zelfgeteelde tomaten. Geen tomaten waar amper smaak aan zit wel super sappige smaakvolle tomaten, zalig! En met zo’n heerlijke tomaten kan je alleen maar heerlijke receptjes van maken en dat is zeker ook het geval met deze tomaten curry.

Tomaten curry

Een licht pittig receptje met de nodige groentjes, de nodige yumminess, een royale vleug easiness en een zalige tomatensaus. De currysaus leent zich perfect om op voorhand al te maken, een ideaal “meal prep” receptje.
De tomatensaus maakte ik zelf (zie recept) maar deze kan je ook perfect vervangen door passata van de winkel.

Tomaten curry
Tomaten curry

Ingrediënten

  • 450gr kerstomaten
  • 1 aubergine
  • 3 wortelen
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode peper
  • 3 teentjes look
  • 1kl gember (vers geraspt)
  • 1el rode curry pasta
  • 650gr passata of homemade tomatensaus (zie recept)
  • 300ml kokosmelk
  • 250ml kipbouillon
  • 225gr noodles
  • 1el vissaus
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snij de aubergine in blokjes.
Schil de wortelen en snij in schijfjes van zo’n 1cm dikte.
Doe de kerstomaten, blokjes aubergine en schijfjes wortel in een ovenschaal. Overgiet met wat olijfolie en voeg een snuif zout toe. Hussel even en rooster de groenten voor zo’n 20 a 25min.

Pel de sjalot en hak fijn.
Hak de rode peper en heel fijn.
Pel de look en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie, voeg de sjalot en peper toe en bak mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt. Voeg de look en gember toe en laat nog zo’n 1min mee bakken.
Doe de curry pasta in de stoofpot, roer goed en laat weer zo’n minuut mee bakken. Giet passata/tomatensaus, bouillon en kokosmelk in de stoofpot. Breng zachtjes aan de kook en laat dan 20min zachtes sudderen.

Kook ondertussen de noodles gaar. Giet af en laat even uitlekken.

Voeg de vissaus, sap van de limoen en de geroosterde groenten toe aan de currysaus. Meng even en voeg dan de gekookte noodles toe.
Serveer direct.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.