Kipspiesjes met dragonpesto

Kipspiesjes met dragonpesto

De officiële start van de herfst is in aankomst, mijn favoriete seizoen trouwens. Maar eerst gaan we nog een weekje genieten van de zomer alvorens we de frisse lichte gerechtjes inruilen voor heerlijk yummie comfort food à la ovenschotels, stoofpotjes, gratins … Deze kipspiesjes met dragonpesto is wel een duizendpoot hoor, je kan deze eender welk seizoen serveren, je kan ze als hapje serveren, als hoofdgerecht, klaarmaken op de BBQ, in een grillpan of oven. Veelzijdigheid troef en super lekker!

Kipspiesjes met dragonpesto

Pesto, we kennen dit Italiaanse sausje ondertussen van binnen en van buiten. Een sausje waarmee je weer eens eindeloos kan gaan spelen en experimenteren met smaken, ingrediënten, seizoenen … In deze versie gaan we de klassieke basilicum even verruilen voor dragon. Een iets minder bekend kruid, alhoewel als je fan bent van steak béarnaise dan ben je zeker gekend met de smaak van dragon. Dragon en kip dat is een zalige match en daarom zijn dit ook zalige kipspiesjes!

Kipspiesjes met dragonpesto

Ik serveerde de kipspiesjes met een gewone simpele salade met wat kerstomaatjes, burrata, croutons, Parmezaanse kaas en een sausje op basis van Parmezaanse kaas.

Ingrediënten dragonpesto

  • 40gr pijnboompitten
  • 4 takjes dragon
  • handvol peterselie
  • 1/2 teentje look
  • 50gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1/2tl zeste van citroen
  • 3 a 4el olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten salade

  • 4 kipfilets
  • 2 dikke sneetjes brood
  • 1 teentje look
  • Gemengde sla
  • Kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 2 bollen burrata
  • 1 citroen
  • 60gr griekse yoghurt
  • 1,5el dijon mosterd
  • 1tl worcestershire saus (optioneel)
  • 35gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het maken van de pesto.
Rooster daarvoor eerst de pijnboompitten mooi goudbruin.
Doe de pijnboompitten in een blender samen met de blaadjes dragon, peterselie, look, Parmezaanse kaas, zeste van citroen, olijfolie, peper en zout. Mix tot een smeuïge pesto. Is deze nog iets te droog, voeg nog een beetje olijfolie of wat water toe.

Maak het Parmezaan sausje.
Doe het sap van de citroen in een blender samen met de griekse yoghurt, mosterd, half teentje look, worcestershire saus, Parmezaanse kaas, peper en zout. Mix tot een gladde saus. Bewaar koel.

Snij de sneetjes brood in blokjes.
Pers het halve teentje look uit.
Verhit een pan met een scheut olijfolie en voeg de blokjes brood en look toe.
Bak ze mooi goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.

Voor de spiesjes, snij de kipfilets in dunne reepjes en rijg ze op een satéstokje.
Wrijf de kip royaal in met de pesto. Je kan ze al een paar uur op voorhand inwrijven met de pesto zodat de smaak echt in de kip kan trekken maar je kan ze ook direct bakken. Je kan ze bakken in de pan, BBQ of oven.

Serveer de kipspiesjes met sla, kerstomaatjes, croutons en Parmezaan sausje.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.