Plaattaart met tomaat, courgette, feta en halloumi

Plaattaart met tomaat, courgette, feta en halloumi

Plaattaart op een maandag, dat is altijd een goed idee!
Plaattaart dat staat nu eenmaal symbool voor gemakkelijk en lekker.
Met een plaattaart kan je ook continu blijven spelen met ingrediënten, smaken, kruiden, seizoenen.
Een plaattaart dat gaat nooit vervelen en daarom ben ik er zo’n fan, en zeker van deze plaataart met tomaat, courgette, feta en halloumi. Eentje met zuiderse “roots” maar ook “roots” uit mijn eigen moestuintje 🙂

Plaattaart met tomaat, courgette, feta en halloumi

Yes yes, die prachtige courgette en kertomaatjes dat je ziet komen uit ons eigen moestuintje. Dat maakt dit taartje nu net zoooo lekker.
Natuurlijk ook dat zalig romig feta laagje (dat je niet ziet) dat onder de groentjes ligt en dan heb je ook nog de blokjes halloumi.
Super smaakvol, zuiderse smaken, super easy en geen hele resem aan ingrediënten … dit zijn de recepten waar ik zo van hou!

Plaattaart met tomaat, courgette, feta en halloumi

Ingrediënten (1 taart)

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 280gr kerstomaten
  • 100gr halloumi
  • 170gr feta
  • 50gr roomkaas
  • 1/2 teentje look
  • 1tl + 1tl tijm (vers of gedroogd)
  • 1tl + 1tl basilicum (gedroogd)
  • 1tl + 1tl oregano (gedroogd)
  • 1 ei
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snij de courgette in dunne plakjes.
Halveer de kerstomaten.
Snij de halloumi in kleine blokjes.
Meng de plakjes courgette, kerstomaten, halloumi met 1el olijfolie, 1tl tijm, 1tl basilicum, 1tl oregano, peper en zout. Zet even opzij.
Doe de feta, roomkaas, half teentje look, 1el olijfolie, 1tl tijm, 1tl basilicum, 1tl oregano in een blender en mix tot een gladde crème.

Rol het bladerdeeg uit op bakpapier en leg alvast op een bakplaat.
Smeer de fetacrème uit op het bladerdeeg. Blijf minstens 2cm weg van de rand. Verdeel de courgette, tomaatjes en halloumi over de fetacrème.
Plooi de randen van het bladerdeeg naar binnen.
Wrijf de randen in met wat losgeklopt ei.

Bak de taart mooi goudbruin voor zo’n 30 a 35min.

Serveer direct met een gemengde salade.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.