Lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade

Lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade

Lamsvlees enkel iets voor Pasen? Nee hoor, kan perfect ook in de zomer en kan perfect op de BBQ klaargemaakt worden. En dat bewijst dit super smaakvolle en simpele receptje voor lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade. Een fris, zomers en super smaakvol gerechtje om tijdens je volgende BBQ klaar te maken.

Lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade

Een super smaakvol gerechtje zonder een hele resem aan ingrediënten. Lamskoteletjes op zich zijn al super lekker dus veel opsmuk hebben deze echt niet nodig. Een gewoon simpel yoghurtsausje dat haar prachtige kleur heeft gekregen door wat kurkuma, een lichte venkelsalade en ik maakte er ook nog een zomerse aardappelsalade bij. Zalig zomerse frisse comfort food!

Lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade
Lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade

Tip :
> Je hoeft niet per se de BBQ aan te steken om dit gerechtje te maken. Je kan het vlees ook gewoon in een grillpan klaarmaken.
> Geen fan van lamsvlees, gebruik dan een gewone klassieke varkenskotelet.

Lamskoteletjes met yoghurtsaus en venkelsalade

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 venkel
  • 2 sjalotten
  • 2 citroenen
  • 2el bieslook (fijngehakt)
  • 3 blaadjes munt
  • 225gr griekse yoghurt
  • 1 teentje look
  • 1/2tl gemalen venkelzaad
  • 1/2tl kurkuma
  • 1/2tl gemalen korianderzaad
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten aardappelsalade

  • 600gr krieltjes
  • 4 lente-uitjes
  • handvol radijsjes
  • 1el dragon (vers of gedroogd)
  • 2el bieslook (fijngehakt)
  • 100gr rucola
  • 2el azijn
  • 2el mosterd (dijon)
  • 2el honing
  • 2el (vers) sinaasappelsap
  • 1tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 2el pistachenoten (grof gehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Voor de aardappelsalade.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de krieltjes en leg op een ruime bakplaat. Overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze alvast 20min (hussel af en toe).
Hak de lente-uitjes fijn. Voeg deze na 20min bakken toe aan de krieltjes. Bak nog eens zo’n 20min.
Snij ondertussen de radijzen in fijne plakjes.
Maak de vinaigrette door de azijn te mengen met mosterd, honing, sinaasappelsap, zeste van sinaasappel, snuif peper en zout. Zet even opzij.
Als de patatjes mooi zacht zijn geroosterd. Haal uit de oven en laat wat afkoelen (je kan ze ofwel helemaal laten afkoelen of tot ze lauw zijn, beide versies zijn lekker).

Ondertussen kan je de rest maken.

Voor de venkelsalade.
Hak de venkel en sjalotten heel fijn en doe in een mengkom.
Voeg het sap van 1 citroen toe samen met 2el olijfolie, fijngehakte bieslook, fijngehakte munt, peper en zout. Dek af en bewaar koel (laat dit zeker 30min marineren).

Voor de yoghurtsaus.
Hak de look heel fijn (of pers deze uit) en meng met de yoghurt, gemalen venkelzaad, kurkuma, 1el olijfolie, sap van halve citroen, peper en zout.
Bewaar koel.

Voor de lamskoteletjes.
Laat deze zo’n 3Omin op kamertemperatuur komen.
Kruid ze goed met peper en zout.
Rooster ze mooi goudbruin voor zo’n 3min per kant (of hoe doorbakken jij ze graag hebt) op de BBQ of grillpan. Eenmaal gebakken, laat ze kort rusten onder aluminiumfolie.

Werk ondertussen de aardappelsalade af door de geroosterde aardappelen en lente-uit te mengen met de radijsjes, rucola, fijngehakte dragon een beetje van de vinaigrette. Meng kort en serveer met wat grof gehakte pistachenoten.
Serveer de rest van de vinaigrette er apart bij.

Serveer de lamskoteletjes met de saus, venkelsalade en aardappelsalade.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.