Trifle met perziken

Trifle met perziken

Vandaag steken we het kanaal over en gaan we richting Engeland met deze trifle met perziken. Trifle is een typisch Engels dessert bestaande uit laagjes cake, fruit en pudding. Een laagjesdessert waar je dus weer eindeloos op kan variëren en spelen met de seizoenen. We zitten nog steeds volop in de zomer met al dat prachtige zomerfruit dus daar moeten we volop van profiteren vind ik zo! Dus haal al maar wat prachtige perziken in huis voor dit zomerse toetjes.

Trifle met perziken

Zoals gezegd is een trifle, een laagjesdessert dus helemaal onderaan vind je een plak heerlijke vanillecake (gewone quatre-quart cake). Daarop een romig laagje op basis van mascarpone, room en een snuifje kardemom. En natuurlijk die heerlijke perziken. Wel deze heb ik even gepocheerd in een “zoete bouillon” op basis van water, saffraan, kardemom en suiker.
Een zalig toetje waar je weinig werk aan hebt.

Trifle met perziken
Trifle met perziken

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 (dikke) plakjes quatre-quart cake (zie hieronder recept)
  • 3 perziken (*)
  • 240ml water
  • 100gr suiker
  • 4 draadjes saffraan
  • 5 kardemompeulen
  • 1el rozenwater
  • 250gr mascarpone
  • 200ml room
  • 65gr poedersuiker
  • 2tl vanille essence
  • 1tl kardemompoeder
  • pistachenoten (grof gehakt)
  • Extra : 4 ronde glazen

(*) Perziken mogen niet superhard meer zijn maar ook niet te zacht – tussenin 🙂

Bereidingswijze

Doe het water, suiker, saffraan, kardemompeulen en rozenwater in kookpot en breng aan de kook. Laat dan minstens 1min doorkoken.
Snij ondertussen de perziken in plakjes.
Zet het vuur middelhoog en voeg de partjes perzik toe, laat 5min zachtjes mee sudderen. Haal de perziken dan uit het kruidige water en laat volledig afkoelen. Zet het vuur iets harder en laat het kruidige water wat inkoken tot een lichte siroop (10min). Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.

Doe de mascarpone in een mengkom van je keukenmachine en klop even luchtig. Voeg dan de room, poedersuiker, vanille en kardemompoeder toe en klop op (textuur van stevig yoghurt).

Snij de plakken cake in dezelfde grote als de bodem van de glaasjes en leg op de bodem van de glaasjes. Doe ongeveer 1kl van het kruidige water-siroop over het plakje cake
Lepel hierop wat van het mascarpone-room mengsel gevolgd door enkele plakjes perzik, nog een beetje mascarpone-room mengsel en werk af met wat grof gehakte pistachenoten.
Doe hetzelfde met de rest van de glaasjes.

Smakelijk

Ingrediënten quatre-quart cake

  • 200gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 200gr suiker
  • 200gr zelfrijzende bloem

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm goed in of beleg met bakpapier

Klop de zachte boter/margarine en suiker mooi romig en luchting in een mengkom (van keukenmachine als je deze hebt).
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
Voeg als laatste de bloem toe en mix tot een glad deeg.
Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 60min.
Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je kan deze het best al een dag op voorhand maken zodat deze ietwat steviger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.