Courgette taco’s met kalkoen

Courgette taco's met kalkoen

Na de rabarber madness zijn we dus begonnen aan de courgette madness in onze moestuin, dus lieve volgers ik waarschuw jullie alvast … ik ga jullie overladen met receptjes met courgette. Een heel veelzijdig en dankbaar ingredient als je het mij vraagt. Met courgette kan je echt alle kanten mee uit zowel hartig maar ook zoet. Vandaag hou ik het op iets hartig, ik maak er courgette taco’s met kalkoen mee.

Courgette taco's met kalkoen

De klassieke wraps/tortilla’s/tacoschelpen die gebruiken voor een taco, die gaan we maken van courgette. We gaan dus de gezondere kant op.
Ik belegde de courgette taco’s met heerlijke stukjes gemarineerde kalkoen maar hier kan je natuurlijk echt volop mee gaan spelen.

Courgette taco's met kalkoen

Courgette taco's met kalkoen

Ingrediënten courgette taco’s

  • 400gr courgette
  • 30gr amandelmeel
  • 2el maizena
  • 1/4tl bakpoeder
  • 50gr geraspte cheddar (of andere geraspte kaas naar keuze)
  • 1/2tl fijn geraspte zeste citroen
  • 1 ei
  • Peper en zout

Ingrediënten topping

  • 600gr kalkoenreepjes
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl mosterd (dijon)
  • 1 teentje look
  • 150gr griekse yoghurt
  • 1kl mayonaise
  • 2el fijngehakte peterselie
  • 1el fijngehakte bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het marineren van de kalkoenreepjes.
Zorg dat je de kalkoen heel fijn snijdt en meng deze in een kom met komijnpoeder, mosterd, fijngehakte look, 1el olijfolie, snuifje zout en peper.
Dek af en laat even marineren in de koelkast.

Voor de courgette tacos.
Rasp of snij de courgette in heel dunne reepjes/slierten.
Leg op een handdoek, druk er het meeste vocht uit en doe in een kom samen met het amandelmeel, maizena, bakpoeder, gerapste cheddar, zeste van citroen, ei, snuifje zout en peper. Meng goed. Het kan zijn dat het mengsel ietwat lopend is, maar dat komt goed tijdens het bakken.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Schep hoopjes met een lepel of ijsschep op de bakplaat en duw ietwat aan (zodat je een ronde krijgt van +/- 10 a 15cm).
Bak de taco’s mooi goudbruin in de oven voor zo’n 15 a 20min.

Bak ondertussen de reepjes kalkoen in een pan/wokpan mooi gaar en goudbruin.

Meng ondertussen ook nog even de yoghurt met de mayonaise, peterselie, bieslook en wat peper en zout.

Serveer de courgette taco’s met de reepjes kalkoen en het yoghurtsausje

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.