Yoghurt dip met lente-ui

Yoghurt dip met lente-ui

Lente-ui, nog een klein succesje uit onze moestuin. Hij heeft lang op zich laten wachten maar ineens kwamen daar de eerste “sprietjes” en voor we het wisten zaten we met een “overload” van deze lekkere smaakmaker. Een smaakmaker die je in tal van gerechten kan verwerken in zowel koude als warme bereidingen of maak er deze lekker frisse yoghurt dip met lente-ui mee.

Yoghurt dip met lente-ui

De smaak van deze dip heeft wel wat weg van de bekende chips smaak “Sour Cream & Onion” maar is misschien iets gezonder 🙂
De basis van deze dip is yoghurt die op smaak wordt gebracht met enkele kruiden en smaakmakers. En als afwerking gestoofde lente-ui.
Een zalige dip om tafel te zetten bij je volgende zomerse apéro!

Yoghurt dip met lente-ui

Ingrediënten

  • 1 (klein) bosje lente-ui
  • 1tl chilivlokken
  • 1tl zeste van citroen
  • 450gr griekse yoghurt
  • 2tl kurkuma
  • 1/4tl koriander (gemalen)
  • 1el citroensap
  • 1el honing
  • Olijfolie
  • Zout
  • Extra om te serveren : crackers – broodstengels – radijsjes

Bereidingswijze

Hak de lente-ui fijn.
Verhit een pan met een scheut olijfolie. Stoof hierin de ui mooi glazig voor een paar minuten (roer regelmatig en laat niet bruin worden).
Voeg de chilivlokken toe samen met de zeste van citroen en snuifje zout.
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Meng de yoghurt met de kurkuma, koriander, citroensap, honing en snuifje zout.
Doe in een serveerkommetje en schep hierop de afgekoelde lente-ui.

Serveer met crackers, broodstengels en/of radijsjes

Smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.