Kokos granola met chocolade

Kokos granola met chocolade

Homemade granola … er bestaat niets lekkerder dan dat! Zelfgekochte… handig en gemakkelijk maar echt niets zo zalig dan de geur van zelfgebakken granola en hem nog kunnen eten als ie warm is. Ja, ik kan daar echt van genieten en naar uitkijken hoor. Oneindig veel versies en varianten zijn hier ten huize Elien’a Cuisine al gepasseerd en deze kokos granola met chocolade is mijn huidige favoriet.  

Kokos granola met chocolade

Hij heeft heel veel weg van de smaak van bounty met de chocolade en kokos.  En deze granola wordt niet gemaakt in de oven (het kan wel), ik maak deze in de pan. Geloof mij, ik heb dit vorig jaar ontdekt, ik dacht dat ie nooit zo krokant zou zijn … awel integendeel hij is nog krokanter nog smaakvoller dan als ie uit de oven komt.  

Ik geef je ook nog 2 lekkere serveertips 🙂
*In combinate met griekse yoghurt en gegrilde abrikozen
*In combinate met yoghurt en homemade perzik chia jam (zie receptje hieronder

Kokos granola met chocolade
Kokos granola met chocolade

Ingrediënten

  • 100gr kokosschilfers
  • 20gr chia
  • 20gr gepofte quinoa
  • 40gr gepofte rijst (of rice krispies)
  • 40gr havermout
  • 70gr kokosolie
  • 40gr agavesiroop
  • 1el cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de kokosschilfers, chia, gepofte quinoa, gepofte rijst en havermout in een ruime pan en rooster mooi goudbruin en krokant voor zo’n 5 a 6min. Roer regelmatig zodat de chiazaadjes niet aanbranden.

Smelt ondertussen de kokosolie.
Voeg de agavesiroop en cacaopoeder toe.
Roer goed en voeg dan toe aan de pan met de droge ingredienten. Meng goed en laat nog 1min meebakken

Ingrediënten perzik chia jam

  • 500gr perziken
  • 3el chiazaad
  • 1el agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze

Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.
Doe de blokjes perzik in een stoofpot en breng zachtje aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot je een mooie compote hebt.
Je kan er dan voor kiezen om nog stukjes in je jam te hebben ofwel mix je deze glad.
Meng de compote met het chiazaad, agavesiroop en sap van halve citroen. Doe in een glazen pot met deksel en laat volledig afkoelen.
Bewaar in de koelkast (blijft ongeveer een week goed)

Smakelijk!

Kokos granola met chocolade
Kokos granola met chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.