Geroosterde aubergine met couscoussalade

Geroosterde aubergine met couscoussalade

Snel klaar, super simpel om te maken, smaakvol en zo lekker … yes, deze geroosterde aubergine met couscoussalade is de perfecte opener van de nieuwe week. Een veelzijdig gerechtje dat je als vegetarische maaltijd kan serveren, of serveren met een stukje vlees of als bijgerecht bij een zomerse BBQ. Veelzijdigheid troef en daar hou ik nu eens van se.

Groenten roosteren in de oven, ik ben fan! Ik ben fan omdat het eigenlijk weinig moeite of werk vraagt, de smaak van de groente blijft veel beter bewaard en is zo veel meer smaakvoller dan dat je gewoon kookt.
Deze aubergines krijgen voor ze de oven ingaan een Aziatische marinade waardoor ze nog dat tikkeltje lekkerder en smaakvoller worden.
Doe daarbij nog eens een super simpele couscoussalade en je hebt een maaltje of bijgerecht in no time! Ik zei toch … de ideale opener van de nieuwe week.

Geroosterde aubergine met couscoussalade
Geroosterde aubergine met couscoussalade

Ingrediënten aubergines (4 personen)

  • 2 a 4 aubergines (*)
  • 3el sojasaus
  • 1el honing
  • 1,5el Sweet Chili saus
  • 3el olijfolie
  • 1 teentje look
  • Zout

(*) Serveer je dit als hoofdmaaltijd dan zou ik 1 aubergine per persoon rekenen. Als bijgerecht, reken op een halve aubergine per persoon.

Ingrediënten couscoussalade

  • 250gr couscous
  • 1 paprika
  • 1/2 granaatappel
  • 100gr feta
  • 100gr doperwten (vers of diepvries)
  • 2el peterselie (fijngehakt)
  • 2el bieslook (fijngehakt)
  • 1 lente-ui
  • handvol geroosterde pijnboompitten
  • 1kl boter
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voor de couscoussalade
Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking met een snuifje zout. Voeg het klontje boter toe wanneer de couscous nog warm is.
Laat de couscous volledig afkoelen.
*
Blancheer de erwten in licht gezouten water, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken
Snij de paprika in kleine blokjes.
Hak de lente-ui heel fijn.
Meng de afgekoelde couscous met de erwten, paprika, lente-ui, granaatappelpitjes, peterselie, bieslook, pijnboompitten en lente-ui.
Voeg wat citroensap toe samen met peper en zout. Meng goed.
Verbrokkel de feta en strooi dit over de couscoussalade. Bewaar in de koelkast.

Voor de geroosterde aubergine.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de aubergines en maak inkepingen in het vruchtvlees maar snij niet door de schil.
Maak de marinade door de sojasaus te mengen met honing, sweet chili saus, olijfolie, fijngehakte look en een snuifje zout.
Wrijf het vruchtvlees van de aubergine royaal in met de marinade.
Rooster de aubergines zo’n 25min in de oven tot deze mooi zacht en gaar is.
Haal uit de oven en serveer direct met de couscoussalade.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.