Fajita met zalm

Fajita met zalm

Laten we naar Mexico gaan!
Zou ik nu wel zien zitten eerlijk gezegd maar wat ik eigenlijk bedoel, is dat we Mexico op ons bord gaan toveren. Niet met taco’s of nacho’s (wat we allemaal kennen ondertussen), wel met fajitas … een fajita met zalm op precies te zijn. Super easy, kruidig, smaakvol, weinig afwas, klaar in minder dan 30min en super yummie … wat heb je nu nog meer nodig?

Fajita met zalm

Wat zijn fajita’s nu eigenlijk?
Heel simpel … een zachte tortilla gevuld met kruidige kip/vlees/vis, groentjes, avocado of guacamole en soms ook wat zure room of geraspte kaas. Het handige is dat je de kip/vlees/vis en de groentjes meestal samen bakt in een pan of in de oven dus lekker weinig afwas.

Fajita met zalm

Ik gebruikte in deze versie van fajitas een lekker stukje zalm, maar je kan deze perfect vervangen door kip, kalkoen, steak of zelfs halloumi.
En als sausje (onmisbaar), een lekker fris yoghurtsausje met wat kruiden.

Fajita met zalm
4 personen Ingrediënten: 4 zalmfilets, 1tl chilipoeder, 1tl gerookt paprikapoeder, 1/2tl komijnpoeder, 1tl zeste van limoen + 1el limoensap, 1 rode ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 8 kleine tortilla’s, 1 avocado, 150gr griekse yoghurt, 2el peterselie, 1el bieslook, Peper en zout, Olijfolie

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 zalmfilets
  • 1tl chilipoeder
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1tl zeste van limoen + 1el limoensap
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 8 kleine tortilla’s
  • 1 avocado
  • 150gr griekse yoghurt
  • 2el peterselie
  • 1el bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pel de ui en hak in reepjes.
Hak de paprika’s in reepjes.
Leg de reepjes ui en paprika in een ovenschaal.
Overgiet met een beetje olijfolie kruid met wat peper en zout.

Meng de chilipoeder, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, zeste van citroen, 2el olijfolie, limoensap en snuifje zout. Wrijf de zalmfilets goed in met deze kruidenmix. Leg de zalmfilets bovenop de groenten.
Rooster de zalm en groente ongeveer 15 a 20min in de oven tot de zalm mooi gaar is.

Voor het yoghurtsausje, meng daarvoor de yoghurt, peterselie, bieslook en wat peper en zout. Voor de koriander lovers, je kan hier ook nog een beetje fijngehakte koriander aan toevoegen.

Verwarm de tortilla’s even en beleg ze met de gebakken paprika, ui, de zalm, plakjes avocado en wat yoghurtsaus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.