Griekse gehaktballen met fetasaus

Griekse gehaktballen met fetasaus

Vandaag is het feest!
Nee, er is niemand jarig.
Het is feest want er staan gehaktballetjes op het menu vanavond. Niet zo maar wat gehaktballen wel deze zalige Griekse gehaktballen met fetasaus. Als je er van aan het smullen bent dan moet je gewoon je ogen sluiten en inbeelden dat je op terrasje zit in het zonovergoten Griekenland met een azuurblauwe zee voor je. Je kan ook gewoon je laptop openzetten en daar een foto van zo’n pracht zandstrand opzetten, werkt ook 🙂 en dan nog het geluid van wat golven.

Griekse gehaktballen met fetasaus

Deze gehaktballetjes mag je mij gerust elke dag voorschotelen, zalig lekker zijn en zalig easy om te maken. Mengen, met een ijsschep balletjes vormen, op een bakplaat leggen en lekker makkelijk bakken in de oven. Ze zijn ook perfect op voorhand al voor te bereiden, ideaal voor te “meal preppen”!
En bij die lekker Griekse gehaktballen komt ook nog eens een op en top Griekse saus waarvoor je enkel feta, yoghurt en kruiden in een blenden dient te doen en mixen maar. Super easy toch?

Griekse gehaktballen met fetasaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 450gr gehakt
  • 70gr paneermeel of panko
  • 115gr courgette
  • 150gr spinazie
  • 1 kleine sjalot
  • 2 teentjes look
  • 40gr + 160gr feta
  • 1 ei
  • 1tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 2el + 2el peterselie (fijngehakt)
  • 1tl oregano
  • 170gr griekse yoghurt
  • 1el dille (fijngehakt)
  • 2el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Pitabrood
  • Komkommer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier
Rasp de courgette heel fijn en dep goed droog.
Hak de spinazie heel fijn.
Pel de sjalot en look en hak fijn.
Meng het gehakt met de courgette, spinazie, sjalot, look, 40gr verbrokkelde feta, ei, zeste van citroen, 2el peterselie, oregano, peper en zout. Meng goed en schep met behulp van een ijsschep balletjes op de bakplaat. Je kan ze natuurlijk ook met de hand rollen.
Bak de gehaktballetjes zo’n 18 a 20min in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. Draai ze tijdens het bakken zeker één keer.

Voor de fetasaus.
Doe de 160gr feta in een blender samen met de griekse yoghurt, peterselie (2el), dille en bieslook. Mix tot een gladde saus.
Je dient wel even te mixen aangezien de feta een vrij harde kaas is.
Ik voegde geen zout toe aan deze saus aangezien de feta al vrij zout is.

Serveer de gehaktballetjes met de fetasaus, pitabrood en wat plakjes komkommer.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.