Erwtenhummus met fattoush salade & garnalen

Erwtenhummus met fattoush salade & garnalen

#Samenwerking #Gekregen
Vandaag deel ik met jullie een zalig Midden-Oosters receptje namelijk erwtenhummus met fattoush salade & garnalen en ik laat jullie kennis maken met een nieuw keuken familielid. Misschien hebben jullie deze al gespot in mijn Instagram stories. Ik heb het over de allernieuwste Kitchenaid K400 blender, niet enkel een ware eyecatcher , ook een super handig en krachtig toestel dat mixt, blendt & maalt in no-time. Een toestel waarmee je in 1-2-3 smoothies & milkshakes hebt gemixt en maalt ook moeiteloos de ietwat lastigere ingredienten (zoals bijvoorbeeld noten, zaden, rijst, linzen of hard fruit).

Erwtenhummus met fattoush salade & garnalen

Net zoals elk ander toestel van Kitchenaid, is ook dit toestel weer enorm simpel in gebruik. Niet te veel knopjes, niet te veel standen, je hoeft geen hele bijbel te lezen om de K400 te gebruiken. Heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik, iets want ik ondertussen gewend ben van het Amerikaanse merk en daarom ook fan ben van hen. De blender heeft 5 snelheden, een pulsoptie en 3 handige vooraf ingestelde programma’s nl. om ijs fijn te malen, ijsdrankjes en smoothies plus een zelfreinigingsprogramma.

Voor wat kan je de K400 nu allemaal gebruiken?
Smoothies, milkshakes en sapjes is misschien jullie eerste gedachte en dat doet ie perfect in no-time. Je kan er echter zo veel meer dan je maar durft te dromen … zomerse dips, marinades, vinaigrettes, soep, sauzen, puree, pesto’s, deeg. Je kan er zelfs koffiebonen mee malen of wat dacht je van zelf je amandelmeel of hazelnootmeel te maken. Of vraagt je recept om rijstmeel of kikkererwtenmeel en kan je dit niet vinden in je klassieke supermarkt … wel met de K400 kan je dit ook perfect zelf maken.
Veelzijdigheid troef zeg ik!

Net zoals elk ander Kitchenaid toestel, heeft ook deze blender leuke handige accessoires die je er extra kan bij bestellen. Standaard inbegrepen is de 1,4l kom met goed afsluitbaar deksel met verwijderbare dop.
Optionele accessoies die afzonderlijk verkrijgbaar zijn : 1l citruspers, persoonlijke mengbeker met messysteem zodat je ‘s ochtends je smoothie kan mixen en meteen meenemen. Zelf heb ik gekozen voor de twee 200ml mengbekers met messysteem voor kleinere hoeveelheden. Super handig vind ik deze om guacamole in te maken of overnight oats waarbij je de volgende ochtend gewoon alles event mixt en je ontbijtje (on the go) is klaar.

Een minpuntje (moeilijk om maar iets negatief te vinden) bij deze krachtpatser is misschien wel het enorme geluid dat ie maakt. Dus ‘s ochtendsvroeg wanneer iedereen nog slaapt, zou ik het toestel echt niet gebruiken want iedereen zal wakker zijn. Maar de K400 maalt, mixt en blendt in no-time dus op minder dan 30sec is het kabaal weer over 🙂

Ondertussen staat ie hier al een klein maandje te “shinen” in mijn keuken en is eigenlijk al onmisbaar geworden. De ochtend beginnen met een smoothie of smoothiebowl dat is zo gefixt met de K4OO. De wederhelft die ‘s avonds zin krijgt in een milkshake, hup klaar in een paar minuten.
Ik eet graag guacamole als lunch op een snee brood of cracker, daar komt het 200ml kommetje handig van pas. Ja, als je één accessoire moet kiezen dan zijn het echt die 200ml kommetjes. Heel handig voor die guacamole, hummus maar ook voor overnight oats. Je doet voor het slapen gaan al je ingredienten in het kommetje, in de koelkast zetten en de volgende ochtend (zonder een andere kom vuil te maken) mixen en smullen of je kan ze ook gewoon zo meenemen naar je werk.
Hazelnootmeel, rijstmeel of kikkererwtenmeel … moeilijk te vinden in de supermarkt en nu maak ik ze gewoon zelf voor mijn gezonde baksels.

Erwtenhummus met fattoush salade & garnalen

Nog enkele handigheidjes >

  • De mengbeker en deksel zijn vaatwasbestendig
  • 5 jaar garantie
  • Verkrijgbaar in 11 trendy kleuren
  • Motor met piekvermogen van 1,5PK

Ingrediënten erwtenhummus

  • 500gr erwtjes (diepvries)
  • 150gr kikkererwten (uit blik)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1tl komijnpoeder
  • 100ml bouillon (kip of groente)
  • 2el griekse yoghurt (ofwel 1el tahini en 1el griekse yoghurt)
  • Citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten fattoush + garnalen

  • 500gr scampi’s (gepeld & ontdarmd)
  • 1/2 teentje look
  • 2tl gerookt paprikapoeder
  • Handvol kerstomaten
  • 1 (kleine) komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1el fijngehakte peterselie
  • citroensap
  • Peper en zout
  • Pitabrood of naanbrood
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het maken van de hummus.
Pel de sjalot en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Spoel de kikkererwten.
Verhit een stoopotje met een scheut olijfolie.
Stoof hierin eerst de sjalot mooi glazig, roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg de fijngehakte look en komijnpoeder toe, laat 1min meebakken.
Voeg de kikkererwten toe samen met de bouillon en snuifje zout. Laat 10min zachtjes sudderen.
Blancheer ondertussen de erwten, giet af en spoel even onder koud water.
Doe de erwten in de blender samen met de kikkererwten (+sjalot, look en bouillon van in de stoofpot). Voeg ook de yoghurt toe en mix tot een gladde hummus. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Voor de fattoush.
Snij de kerstomaten in kwartjes.
Snij de komkommer fijn of in blokjes.
Hak de lente-ui fijn.
Meng de kerstomaatjes met de komkommer, lente-uit en peterselie. Voeg wat citroensap, peper en zout toe. Bewaar koel.

Voor de garnalen.
Snij deze in iets kleinere stukken en doe in de blender samen met het halve teentje look, gerookt paprikapoeder, snuifje peper en zout. Mix grof (textuur van gehakt).
Verhit een pan met een scheut olijfolie, bak kort de gehakte garnalen rul (zoals gehakt) ongeveer 3 a 4 min.

Serveer de hummus met de fattoush salade en gebakken garnalen.

Smakelijk !

Erwtenhummus met fattoush salade & garnalen
Erwtenhummus met fattoush salade & garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.