Gebakken havermout met banaan, kokos en mango

Gebakken havermout met banaan, kokos en mango

Mrs havermout, zo word ik de laatste tijd veel genoemd dus laten we die bijnaam nog maar eens wat eer aan doen met een nieuw receptje met dat superfood/powerfood. Een nieuw receptje in de vorm van gebakken havermout met banaan, kokos en mango … ja we gaan de tropische kant op deze keer!

Gebakken havermout met banaan, kokos en mango

Gebakken havermout, een lekker origineel alternatief op het klassieke havermoutpapje. Een versie waar jullie echt fan van zijn volgens mijn blogstatistieken. De versie met blauwe bessen en die met banaan & bessen worden elke dag massaal bekeken en ook gemaakt (van de vele foto’s die ik van jullie krijg). En ook hier thuis komt dit vaak uit mijn oven “gepopt”, perfect om de dag mee te beginnen of is ook een ideaal maatje voor of na je workout.

Gebakken havermout met banaan, kokos en mango

Ingrediënten (3 a 4 personen)

  • 2 (rijpe) bananen
  • 2 eieren
  • 400ml kokosmelk (uit blik)
  • 40ml gesmolten kokosolie
  • 2tl vanille essence
  • 180gr havermout
  • 95gr amandelmeel
  • 60gr kokospoeder
  • 65gr kokosbloesemsuiker
  • 2tl bakpoeder
  • 1/2 mango

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ovenschaal in met wat olie.

Pel de bananen en plet ze in een kom.
Voeg de eitjes, kokosmelk, kokosolie en vanille toe. Meng goed.
Voeg de havermout, amandelmeel, kokospoeder, kokosbloesemsuiker en bakpoeder toe. Meng goed.
Schil de mango, snij in blokjes en voeg toe aan het beslag. Meng nog even en giet in de ovenschaal.
Bak de havermout zo’n 40min in de oven tot deze mooi goudbruin gebakken is.
Haal uit de oven en serveer direct met wat yoghurt.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.