Pizza met asperges en erwtenpesto

Pizza met asperges en erwtenpesto

Vrijdag … dat wil meestal zeggen fastfood time! Frietjes, Pita, hamburgers, pizza … allemaal lekker maar laten we vandaag eens lekker zelf die fastfood op tafel toveren, een smaakbommetje met echte “lente vibes”. Want zeg nu zelf, krijg je hier geen “spring vibes” of “vakantiegevoel” van als je deze pizza met asperges en erwtenpesto ziet? Ik zeker wel!

Pizza met asperges en erwtenpesto

Een krokante pizzabodem (al dan niet zelfgemaakt of zelfgekocht) belegd met een super simpele erwtenpesto, dun geschaafde asperges (zowel witte als groene) en een natuurlijk de nodige portie Parmezaanse kaas. Op en top smaak, op en top veggie.

Pizza met asperges en erwtenpesto
Pizza met asperges en erwtenpesto
Pizza met asperges en erwtenpesto
Pizza met asperges en erwtenpesto
Pizza met asperges en erwtenpesto

Ingrediënten pesto

  • 100gr erwten (vers of bevrozen)
  • 2 blaadjes munt
  • handvol blaadjes basilicum
  • 1/2 teentje look
  • citroensap
  • 3el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3el olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten pizza

  • Pizzadeeg (gekocht of zelfgemaakt > zie recept hieronder)
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bussel witte asperges
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Voor de pesto.
Blancheer de erwten kort in gezouten water.
Giet af en spoel direct met koud water, laat goed uitlekken.
Doe de erwten in een blender samen met de munt, basilicum, look, Parmezaanse kaas, olijfolie en wat peper en zout. Mix tot een grove pesto.
Breng verder op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout.

Voor de asperges.
Schil de witte asperges en snij in heel dunne plakjes (dit gaat het best met een dunschiller of mandoline).
De groene asperges hoef je niet eerst te schillen, snij deze ook in heel dunne plakjes. Meng de dunne plakjes asperges met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout.

Voor de pizza.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Verdeel het pizzadeeg in 3 a 4 stukken.
Rol elk stuk dun uit met een deegroller, bebloem je werkoppervlak een beetje.
Leg het deeg op een beklede bakplaat.
Smeer het deeg in met de pesto, bak alvast zo’n 10min in de oven.
Na 10min, verdeel je de dunne plakjes asperges over de pizza’s en strooi hierover een royale laag Parmezaanse kaas. Bak nog eens zo’n 8 a 10min.

Haal uit de oven en serveer direct.
Voor een non-veggie versie, kan je nog wat gedroogde ham toevoegen

Smakelijk !

Ingrediënten pizzadeeg (voor zo’n 3 pizza’)

  • 500gr bloem
  • 300ml water
  • 7gr gist (zakje)
  • 10gr zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Meng het gist en zout door de bloem en voeg daarna het water toe.
Kneed met de hand of met behulp van een keukenmachine tot een soepel deeg. In eerste instantie plakt het een beetje. Blijf zeker 5min doorkneden. Maak er daarna een bal van. Vet een grote kom in met wat olijflie en smeer de deegbal ook heel lichtjes in. Leg de bal in de kom en dek af met een handdoek.
Laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.