Chocoladetaart met kokos

Chocoladetaart met kokos

Een taartje dat naar een Bounty smaakt en echt even lekker is als deze bekende reep. ZA-LIG! Dus ben je net zoals mij een ware Bounty liefhebben dan is deze chocoladetaart met kokos een echte must om te maken. Een taartje dat echt niet veel welk of moeite vraagt. Een taartje dat je makkelijk de avond voordien nog vlug maakt, een nachtje laten opstijven en de volgende dag kan je smullen!

Chocoladetaart met kokos

Een chocoladetaart dan denken we aan een hoop boter, suiker, bloem, eitjes … niet in dit taartje! De bloem vervangen we door kokospoeder, de boter door kokosolie en dadels ipv suiker. Iets natuurlijker, maar suiker blijft suiker.
Het is een bijna “vegan” taartje, enkel gebruikte ik gelatine in de vulling. Wil je echt vegan gaan, dan kan je ook agar agar gebruiken maar daar ben ik niet zo’n fan van.

Chocoladetaart met kokos
Chocoladetaart met kokos

Ingrediënten korst

  • 130gr (zachte) dadels (ontpit)
  • 2el gesmolten kokosolie
  • 1tl vanille essence
  • 2el cacaopoeder
  • 3el melk (gewone melk of amandelmelk of kokosmelk …)
  • 150gr kokospoeder
  • Extra : Springvorm (+/-20cm) + bakpapier

Ingrediënten vulling

  • 400ml kokosmelk (blik)
  • 100gr pure chocolade
  • 1el maple syrup/honing/agavesiroop
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Begin met het maken van de korst.
Beleg de bodem en de randen van een springvorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de ontpitte dadels in een blender samen met de gesmolten kokosolie, vanille, cacaopoeder, kokospoeder en melk. Mix tot een stevige plakkerige massa. Is het nog iets te droog, voeg nog een beetje melk toe tot het plakt.
Doe het mengsel in de springvorm en duw/kneed met je handen het deeg in de springvorm. Zorg dat de bodem en een stukje van de randen bedekt is met het deeg.
Bak de bodem zo’n 15min in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder dan voorzichtig de springvorm.

Voor de vulling, week de blaadjes gelatine in water.
Verwarm de kokosmelk met de zoetstof en vanille maar laat net niet koken.
Breek de chocolade in een aparte kom.
Haal de warme kokosmelk van het vuur, wring de gelatine goed uit en voel al roerend toe aan de warme kokosmelk. Giet de kokosmelk dan over de chocolade, roer zodat de chocolade kan smelten. Roer tot een mooi glad papje.
Giet dit mengel in de bodem, zet voorzichtig in de koelkast en laat een paar uur of nachtje opstijven in de koelkast.

Serveer met wat aardbeien.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.