Spinaziebrood met feta

Spinaziebrood met feta

Tijd voor nog eens zo’n lui gezond broodje waar zowel ik als jullie fan (aan de statistieken en reacties te zien) van zijn. Een lui brood? Ja, dat is een zalig simpel brood (of je kan het ook cake noemen) zonder dat zware kneedwerk, 101 stappen, uren laten rijzen … nee daar doen we niet aan mee. Ik ben eerder van alles in een kom, mengen, bakken en eten 🙂 . Het echte bakwerk laat ik over aan de bakkers, ik ga voor snel en weinig werk en dat is ook weer het geval bij dit spinaziebrood met feta.

Spinaziebrood met feta

Dit broodje doet me trouwens terugdenken aan een gerechtje dat ik in Abu Dhabi heb gegeten. Daar was het een versie met boerenkool ipv met spinazie, ook super lekker maar is eerder iets voor de winter. We zijn lente en onze groentetuin staat vol met spinazie dus dan maken we een spinaziebrood natuurlijk!

Spinaziebrood met feta

En wat eten we daar nu bij?
Je kan het gewoon zo eten, dat is een optie.
Een andere optie is met wat cottage cheese.
Of mijn favoriete optie is met wat guacamole, fijngesneden venkel en komkommer, ideaal als lunch of als avondmaal.

Spinaziebrood met feta

Ingrediënten

  • 300gr speltbloem
  • 1,5el bakpoeder
  • 1/2tl zout
  • 160gr spinazie
  • 150gr feta
  • 2 eieren
  • 120ml olijfolie
  • 190gr griekse yoghurt
  • 180ml melk
  • Optioneel om af te werken : guacamole + fijngesneden venkel en komkommer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Doe de eieren, olijfolie, yoghurt en melk in een mengkom. Meng even.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Meng/mix tot een glad deeg.

Hak de spinazie in kleinere stukken.
Voeg toe aan het deeg samen met de verkruimelde feta.
Meng nog even kort.
Schep het deeg in de cakevorm.
Bak het broodje zo’n 50min in de oven.
Check met satéprikker of het brood binnenin gaar is, haal uit de oven en laat afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar het spinaziebrood luchtdicht.

Super lekker met wat guacamole, wat fijngesneden venkel en komkommer en eventueel wat gerookte zalm.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.