Pasta met 4 kazen

Pasta met 4 kazen

Pasta met 4 kazen … do I need to say more?
Nee, het is geen licht gezond gerechtje maar soms kan zo’n stevige ovenschotel met lekker veel kaas wel eens goed smaken. Ik zeg niet dat we deze elke dag op het menu moeten zetten, maar als het iets meer mag zijn awel dan moet je er volledig voor gaan naar mijn mening. En zo dus … 4 kazen of quattro formaggi it is!

Pasta met 4 kazen

Cheddar, mozzarella, gruyère en brie … dit zijn de kaasjes die ik in deze ovenschotel gebruikt heb. Welke kazen je gebruikt kan je eigenlijk naar eigen smaak gaan kiezen, experimenteer er op los zou ik zeggen 🙂
De ovenschotel wordt verder op smaak gebracht met pesto (homemade of zelf gekocht) en wat tomaatjes en spinazie om deze rijkelijke ovenschotel toch een beetje een “Healthy twist” te geven 😀

Pasta met 4 kazen

Handige tip > voor iedereen die graag “meal prept”, deze ovenschotel leent zich perfect tot meal preppen. Je kan alle stappen tot net voor het bakken al uitvoeren. Je bewaart de ovenschotel in de koelkast en wanneer je thuiskomt, hoef je deze enkel nog in de oven te schuiven. Reken op ongeveer 10 a 15min extra baktijd.

Pasta met 4 kazen

Ingrediënten (4 personen)

  • 450gr pasta
  • 4el boter/margarine
  • 720ml melk
  • 30gr bloem
  • 140gr cheddar kaas (geraspt)
  • 110gr mozzarella (gerapst)
  • 140gr gruyère kaas
  • 120gr brie (korst verwijderd)
  • 60gr pesto (zie recept voor homemade versie)
  • 150gr kerstomaten (gehalveerd)
  • 100gr spinazie
  • 4 a 5 tomaten
  • citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente (de pasta zal nog wat verder garen in de oven).

Smelt de boter/margarine in een ruime stoofpot.
Eenmaal gesmolten voeg de bloem toe en roer goed. Laat even (+/- 1min) opdrogen en de roux zal naar koekjes beginnen ruiken.
Giet de melk al roerend bij de roux en blijf goed roeren tot de saus begint in te dikken. Zorg dat de saus niet te dik is.
Haal de saus van het vuur en voeg alle kaas toe samen met de pesto. Roer goed zodat de kaas kan smelten. Wordt de saus iets te dik, zet op zacht vuurtje en voeg nog een scheutje melk toe. De saus dient mooi glad te zijn.
Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Voeg de spinazie toe aan de saus, roer even. De warmte zal de spinazie rustig aan laten slinken. Eenmaal geslonken, voeg nog de gehalveerde kerstomaten toe en de pasta toe. Meng nog even en schep de pasta in een ruime ovenschotel.
Snij de tomaten in plakje en leg deze bovenop de pasta.

Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de ovenschotel zo’n 25min in de oven.
Haal uit de oven serveer direct.
Smakelijk !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.