Hartige dutch baby met spinazie en pesto

Hartige dutch baby met spinazie en pesto

Dutch baby … ik blijf het een super gekke naam vinden maar het is dan ook een super gek en vooral super lekker gerechtje. Voor wie niet bekend is met de term “Dutch baby”,  het is gewoon een pannenkoek die in de oven wordt gebakken en die steeds heel gekke vormen aanneemt. Je kan deze ovenpannenkoek zowel zoet als hartig bereiden. Ik heb al een paar versies (zowel zoet als hartig) op de blog staan want ik ben echt super fan van dit soort pannenkoek, vandaag gaan we echter de hartige toer op met deze hartige dutch baby met spinazie en pesto.

Hartige dutch baby met spinazie en pesto

Wederom weer een receptje dat je zowel doordeweeks op tafel kan brengen maar met Pasen in het vooruitzicht, is dit receptje ook super origineel voor bij de Paasbrunch.  In het beslag van de ovenpannenkoek zitten de nodige dosis spinazie en verder werkte ik dit gerechtje af met gebakken venkel, groene asperges, wat pesto, wat gedroogde ham, wat kerstomaatjes en mozzarella. Ja, wat Mediterraanse invloeden met Pasen kan nooit geen kwaad ;-).

Hartige dutch baby met spinazie en pesto
Hartige dutch baby met spinazie en pesto

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 eieren
  • 65gr bloem
  • 120ml melk
  • 100gr spinazie
  • 1 venkel
  • 300gr groene asperges
  • 1 bol mozzarella
  • 8 sneetjes gedroogde ham (type Ganda Ham)
  • 1tl Provençaalse kruiden
  • Pesto (zie recept)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel : kerstomaatjes

Bereidingswijze

Doe 2el olijfolie in een ovenschaal, zet in de oven.
Verwarm de oven voor op 215 graden.

Voor de dutch baby.
Hak de spinazie fijn.
Kluts de eieren los en voeg de bloem, melk, peper en zout toe. Meng tot een glad mengsel.
Voeg de spinazie toe en meng goed.

Als de oven voorverwarmt is, haal voorzichtig de ovenschaal uit de oven.
Giet hierin het eimengsel en bak zo’n 20 a 25min in de oven.

Ondertussen kan je de venkel en asperges bakken.
Snij de venkel in reepjes of plakjes.
Verwijder het harde gedeelte van het de asperges en snij in kleinere stukjes.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie.
Stoof hierin de venkel aan voor ongeveer 5min. Voeg dan de blokjes asperges toe en bak nog een zo’n 7 a 8min. Breng op smaak met de provençaalse kruiden, wat peper en zout en eventueel wat citroensap.

Serveer je er de kerstomaatjes bij, leg ze dan in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie, peper en zout. Zet de laatste 5min bij in de oven met de dutch baby.

Als de dutch baby mooi goudbruin en gaar gebakken is.
Haal uit de oven en werk af met de venkel, asperges, tomaatjes, wat pesto, de ham en stukjes mozzarella.

Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.