Enchiladas met surimi

Enchiladas met surimi

#samenwerking
We brengen het warme exotische Mexico naar ons koude Belgenlandje met deze heerlijke enchiladas met surimi. Mexico staat bekend omwille van z’n guacamole en taco’s maar daar horen ook enchiladas bij. Wie het even hoort donderen in Keulen met de term “enchiladas”, wel je kan ze het best vergelijken met Italiaanse cannelloni, ipv pasta (buizen of lasagnevellen) gebruiken we hier zachte tortillas die we gaan opvullen.

Enchiladas met surimi

De vulling van enchiladas bestaat meestal uit gehakt met lekker veel kruiden, wat groentjes en veel kaas. Klinkt al goed he :-). Natuurlijk als je dat weet, kan je gaan spelen, iets wat ik maar al te graag doe.
In deze versie van enchiladas geen gehakt, wel surimi en heel veel groentjes.
Een super lekker en origineel receptje om doordeweeks op tafel te brengen die zowel groot als klein lusten.

En dit is ook een 100% seagan receptje. Seagan?
Ik denk dat iedereen ondertussen wel bekend is met “Vegan”, de hype van de afgelopen jaren. Veganisten eten geen vlees, geen vis, ook geen zuivel, eieren en honing. Het “seagan” principe is vegan maar toch ook vis eten. En dit is een echt seagan receptje met zelfs vegan kaas. In de supermarkten kan je tegenwoordig makkelijk vegan producten vinden, bij Albert Heijn wordt het ook duidelijk aangegeven wat wel handig is voor een “vegan leek” als mezelf :-). Enkel zijn dergelijke producten redelijk prijzig.
Maar wees gerust, het enige vegan product dat ik heb gebruikt in dit receptje is de kaas, de overige ingredienten (groentjes, kruiden, tortilla’s en olijfolie) zijn sowieso vegan. En ben je geen fan van vegan kaas, dan gebruik je gewone feta en dat is dan het enige non-vegan ingredient 🙂

Enchiladas met surimi
Enchiladas met surimi

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 paprika
  • 200gr kidneybonen
  • 150gr mais (uit blik)
  • 150gr surimi
  • 1/2 bloemkool
  • 700gr passata
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • Snuifje komijnpoeder
  • 200gr (vegan) feta *
  • 8 kleine tortilla’s
  • Olijfolie
  • Peper en zout

*Bij Albert Heijn hebben ze vegan feta kaas van het merk Violife. Je kan ook gewone geraspte vegan kaas gebruiken. Of voor de non-vegan, gewone feta.

Bereidingswijze

Pel de sjalot en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Spoel de kidneybonen en mais en laat uitlekken.
Snij de surimi in kleine blokjes.
Doe de bloemkoolroosjes in een blender en maal tot de grootte van een rijstkorrel.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de ui en look mooi glazig voor 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Voeg de blokjes paprika toe en laat zo’n 4min mee bakken.
Doe hierbij de mais, bonen, 250gr passata, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, peper en zout. Meng goed en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.
Haal van het vuur en voeg de surimi toe samen met de bloemkoolrijst en 150gr verbrokkelde feta. Meng goed.
Tip > Ik laat de bloemkoolrijst niet mee garen en voeg hem pas op het laatste toe zodat deze voor wat crunchiness zorgen.

Neem een ruime ovenschaal en giet hierin de resterende passata.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een eerste tortilla en schep hierop wat van het groentemengsel, rol op en leg in de ovenschaal in de passata. De enchilada zal slechts voor een deeltje in de passata liggen (dat is normaal 🙂 )
Doe hetzelfde met de resterende tortilla’s en groentemengsel.
Strooi de resterende 50gr feta over de enchiladas.
Bak de enchiladas zo’n 15min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de tortilla’s mooi goudbruin.

Serveer direct



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.