Fishsticks met romescosaus

Fishsticks met romescosaus

#samenwerking
Fishsticks, dat is pure nostalgie en ik denk bij vele één van de lievelingsgerechtjes. Bij mij alleszins wel met daarbij een lekkere pureetje. Meer moet dat niet zijn dan :-D. Meestal komen ze uit een doosje uit de diepvries, maar eigenlijk is het heel makkelijk om ze zelf te maken om er zo zelf je eigen toets aan te geven. Mijn eigen toets geven dat heb ik gedaan met deze super crunchy heerljik fishsticks met romescosaus als resultaat.

Fishsticks met romescosaus

De fishsticks krijgen een heerlijk crunchy korstje op basis van amandelen en panko. Ze zijn ook licht want ik bak ze in de oven, super makkelijk trouwens.
Dippen doen we niet in mayonaise of tartaar, wel in een typisch Spaans dipsausje op basis van geroosterde paprika en amandelen namelijk romescosaus.
Hier kan je perfect een pureetje bij serveren, ik trok gewoon de gezonde lijn door met een lekkere salade op basis van quinoa, rucola en koolrabi.

Fishsticks met romescosaus
Fishsticks met romescosaus

FYI
Een nieuw jaar en ook een nieuwe samenwerking. Dit jaar mag ik recepten uitwerken voor Ranobo, een groothandel in noten, zuidvruchten en rijstcrackers. Een Kempische KMO (vlak bij mij in de buurt) met producten van de eerste kwaliteit en steeds met 100% betrouwbare leveranciers.

Fishsticks met romescosaus
Fishsticks met romescosaus

Ingrediënten fishsticks

  • 700gr witte vis filets
  • 2 eieren
  • 50gr panko
  • 100gr amandelen
  • 1/2tl zout
  • snuifje cayennepeper

Ingrediënten romescosaus

  • 4 puntpaprika’s (of gewone paprika’s)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje look
  • 70gr (gepelde) amandelen
  • 4el olijfolie
  • 2el citroensap of rodewijnazijn
  • Peper en zout

Ingrediënten salade

  • 180gr quinoa
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje rozijnen
  • 2el amandelschaafsel (geroosterd)
  • 1/2 koolrabi
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroen

Ingrediënten

Voor de romescosaus.
Rooster de paprika’s in de oven op 200 graden tot het vel zwartgeblakerd is.
Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
Rooster ondertussen de amandel mooi goudbruin in een pan.
Verwijder het vel en pitjes van de paprika’s en doe het vruchtvlees in een blender samen met de geroosterde amandelen, sjalot, look, olijfolie, citroensap of azijn en wat peper en zout. Mix tot een gladde saus. Proef en breng nog verder op smaak met peper, zout en citroensap/azijn.
Bewaar in de koelkast. Dit kan je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken.

Voor de fishsticks.
Maal de amandelen tot grove korrels in een blender.
Meng de amandelkorrels met de panko, peper en zout. Doe in een kommetje.
Doe in een tweede kom de 2 eieren en kluts los.
Snij de visfilets in dunne plakjes.
Haal de plakjes vis door het ei mengsel en paneer ze dan in het amandel-panko mengsel.
Leg op een beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bak de fishsticks zo’n 10 a 12min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze om na 5min bakken.

Voor de salade.
Spoel de quinoa eerst onder koud water en kook dan gaar in water met een snuifje zout (ongeveer 10min – staat vermeld op verpakking).
Giet af en laat afkoelen.
Schil de koolrabi en hak in fijne reepjes.
Meng de afgekoelde quinoa met de rucola, geroosterd amandelschaafsel, rozijnen en reepjes koolrabi. Breng op smaak met een beetje olijfolie, citroensap, peper en zout.

Serveer de fishsticks met de salade en romescosaus.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.