Pulled Pork hamburger met ananas

Pulled Pork hamburger met ananas

Februari, de maand die ik heb omgetoverd tot comfort food maand. Comfort food dat is het enige leuke aan heel die winter dus maken we er toch gewoon het beste van. Er het beste van maken doen we met elke dag het lekkerste comfy food op tafel te toveren. Food dat uitblinkt in hartverwarmend zijn, bomvol smaak te zitten en super yummie te zijn. Food dat uitnodigt om in de zetel te kruipen, met verschillende lagen deken, op de TV je favoriete reeks en op je schoot een kommetje gevuld met dat zalige comfort food. Oke, in de zetel kruipen met deze pulled pork hamburger met ananas zal een beetje moeilijk zijn (het is namelijk een “mors” gerechtje) maar hij valt wel volledig onder de categorie “comfort food.

Pulled Pork hamburger met ananas

Ik heb de afgelopen weken al heel wat ovenschotel, pasta’s, stoofpotjes en stoemp met jullie gedeeld. Allemaal heerlijk hartverwarmend comfort food, maar deze hamburger valt daar ook perfect onder.
Geen saaie smaakloze burger, wel eentje met botermals smaakvol vlees en gekarameliseerde ananas. Zalig!
Oke, het is geen gerechtje dat je in 1-2-3 maakt. Je hoeft er zelf niet veel aan te doen, het heeft alleen tijd nodig. Tijd zal je dat botermals en smaakvol vlees geven. En heb je een slowcooker, wel dan haal je die maar boven dat is nog makkelijker!

Het is niet de pulled pork volgens het originele recept. Deze versie wordt gemaakt in een gewone stoofpot in de oven en heeft een Aziatisch tintje.
Voor pulled pork wordt in de meeste gevallen varkensschouder gebruikt.
Kan je dit nu niet vinden dan kan je bijvoorbeeld ook stoofvlees of spiering gebruiken. Deze stukken hebben ook een trage garing nodig en werkt ook prima.

Pulled Pork hamburger met ananas

Handige tip > dit receptje leent zich perfect om op een saaie zondagnamiddag te maken. Het vlees kan je dan een nachtje laten staan dan gaat deze nog meer smaak hebben en dan kan je de nieuwe week smaakvol en gemakkelijk ingaan!

Ingrediënten pulled pork (4 personen)

  • 1,5kg varkensschouder (in stukken gesneden)
  • 3el sojasaus
  • 2el honing
  • 2el chilipoeder
  • 1el lookpoeder
  • 1el gerookt paprikapoeder
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 2tl zout
  • 500gr ananas (uit blik met sap)
  • 500ml kipbouillon
  • Hamburgerbroodjes
  • Sla
  • BBQ saus

Ingrediënten gekarameliseerde ananas

  • 1 rijpe ananas
  • 1 sjalot
  • 3el bruine suiker
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Voor de pulled pork.
Neem een ruime stoofpot die ook in de oven mag.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Pel de sjalot en hak fijn.
Snij de ananas uit blik in kleine stukjes.
Leg de stukken vlees in de stoofpot, voeg de sjalot toe samen met de ananas uit blik (en al het sap), sojasaus, honing, chilipoeder, lookpoeder, paprikapoeder, sap van 1 limoen, zout en bouillon. Meng goed en zet voor minstens 3h (of langer) in de oven.

Voor de gekarameliseerde ananas.
Pel de sjalot en snij in dunne reepjes.
Schil de ananas en snij ook in dunne reepjes.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en stoof hierin de sjalot mooi glazig en zacht. Roer regelmatig en zet het vuur niet te hard anders zal deze bruin worden. Voeg dan de ananas en bruine suiker toe, meng goed en laat meebakken tot de ananas mooi begint te karameliseren. Roer regelmatig.

Scheur het gare en malse vlees in stukken.
Grill de broodjes even kort, besmeer royaal met BBQ saus en vul ze met de pulled pork, ananas en wat sla.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.