Kaasfondue

Kaasfondue

Het allerlaatste receptje …. Van 2019 natuurlijk. De eerste receptjes voor 2020 staan alvast gepland 😉. Maar eerst 2019 in stijl afsluiten met een speciale kaasfondue ideaal voor komend oudejaarsavond of Nieuwjaar of op een gewone winterse dag waarop je wat gezellig comfort food nodig hebt om met een groep vrienden of familie van te genieten.  

Ik serveer jullie geen klassieke kaasfondue wel eentje met de nodige pittigheid, pompoen en gehakt. Het heeft een beetje weg van taco’s, echter nog gezelliger want fondue dat staat voor gezelligheid.
Ja, ik ben een echte fondue fan zowel van de kaasversie als de klassieke met vlees in olie/bouillon. Dus dit geweldige jaar afsluiten met een fondue is gewoon perfect!

Ja, wat was 2019 weer een zalig jaar … met veel lekker eten, veel nieuwe receptjes, veel nieuwe mensen leren kennen, heel wat leuke samenwerkingen met bedrijven en PR’s, geweldige foodevents mogen bijwonen, 2 zalig ontstpannende reisjes met de wederhelft gemaakt (Gardameer & Abu Dhabi) en gewoon genoten van elke dag.
En natuurlijk moet ik jullie, mijn volgers bedanken voor een geweldig jaar! Jullie talrijke positieve reacties op mijn receptjes, de foto’s die ik krijg van jullie creaties geinspireerd op die van m’n blog … dat blijft echt steeds een boost geven! Dus een dikke dankjewel aan jullie, laat die foto’s en reacties in 2020 ook maar weer talrijk komen 🙂

Ik wil jullie hierbij alvast een zeer Gelukkig Nieuwjaar wensen met heel veel lekkers, een goede gezondheid en gewoon genieten van elke dag!
-x- Elien -x-

Kaasfondue
Kaasfondue

Ingrediënten

  • 250gr gehakt
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • Snuifje komijnpoeder
  • 1 rode ui
  • 1/2 jalapeno peper (of ander peper)
  • 1 teentje look
  • 180ml room
  • 220ml melk
  • 1el maizena
  • 200gr pompoenpuree (*)
  • 400gr cheddar kaas (geraspt)
  • 225gr gouda kaas (geraspt) of andere jonge kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Extra > tortilla’s/wraps – groentjes – crackers – broodstengels
  • Extra om te serveren > 1 hele pompoen

*Pompoenpuree > schil pompoen, verwijder de pitten, kook gaar in gezouten water, giet af en mix glad. Of je kan de blokjes pompoen ook gaar roosteren in de oven met wat olijfolie en zout en dan pureren.

Bereidingswijze

Begin met de gehakt topping.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul.
Breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, snuifje komijnpoeder en wat zout. Hou warm.

Voor de kaasfondue.
Pel de ui en look en hak fijn.
Hak de jalapeno peper heel fijn.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, look en peper even aan. Roer regelmatig zodat de ui en look niet bruin worden.
Voeg de room en melk al roeren toe maar hou een beetje van de melk nog apart om de maizena op te lossen. Los de maizena op in wat melk en voeg dan ook roerend toe aan de stoofpot. Roer goed op een middelhoog vuur zodat dit ietwat kan indikken. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed zodat de kaas kan smelten tot een mooie gladde massa. Breng nog extra op smaak met wat peper en zout (en eventueel een beetje citroensap). Hou warm

Om te serveren, heb ik het bovenste van een pompoen afgesneden, uitgehold en daarin kaasmengsel gegoten.
Werk af met het gehakt. Je zal niet al het gehakt erop kunnen leggen. Serveer de rest van het gehakt in een apart potje.
Serveer met groentjes, cracker, broodstengels en krokante tortilla’s.
Voor de krokante tortilla’s > verwarm de oven voor op 190 graden, wrijf 6 a 7 tortilla’s/wraps in met wat olie en leg op een rooster in de oven. Bak ze mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 5 a 6min. Hou goed in de gaten. Haal uit de oven, tijdens het afkoelen worden ze lekker krokant.

Het kaasmengsel in de pompoen zal opstijven door het afkoelen. Wordt dit mengsel iets te dik, zet dan even in de oven (met pompoen) zodat de kaas terug lopend kan worden.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.