Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven

Knolselder … we kennen deze groente allemaal wel, meestal verwerkt in een soepje of in een puree. Wel, wist je dat je knolselder ook in z’n geheel kan roosteren in de oven? En wist je dat dat super lekker is? En ook nog eens super easy! Geen gedoe om hem in stukken te snijden (want dat is wel een werkje en vraagt tocht wat kracht). Je hoeft hem ook niet te schillen. Nee gewoon in z’n geheel inpakken in aluminiumfolie en de oven in, that’s it. De smaak blijft zo ook veel beter bewaard en is veel puurder. Ik hoop dat ik jullie nu echt heb kunnen overhalen om deze hele knolselderij uit de oven eens te maken, het is echt de moeite.

Hele knolselderij uit de oven

En wat eten we hier nu bij?
Wel ik maakte er een super simpel kruidensausje bij op basis van ricotta, yoghurt en veel kruiden. Een crunchy toets met wat geroosterde walnoten. En bij een echte oergroente hoort een lekker stukje vlees naar mijn mening, een lekker sappig gehaktbroodje. 
Maar je kan er ook bijvoorbeeld varkenshaasje bij serveren, of een simpele chipolata, een stukje zalm…  

Hele knolselderij uit de oven

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 3el magarine/boter
  • 65gr walnoten
  • 25gr panko
  • 1/2 sjalot
  • 2el fijngehakte peterselie
  • 1el fijngehakte bieslook
  • 1/2 teentje look
  • 200gr ricotta
  • 3el natuur yoghurt
  • 1kl honing
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Borstel de knolselder schoon en snij de onderste wortels weg.
Leg 2el margarine/boter op de knolselder en verpak goed in aluminiumfolie. Vlak voor je de folie sluit, voeg nog wat zout toe, sluit goed.
Leg in een ovenschaal en rooster de knolselder zo’n 2h in de oven.

Smelt ondertussen een eetlepel margarine/boter in een pan/stoofpotje.
Hak de walnoten grof en doe in de pan samen met de panko en een beetje zout. Bak mooi goudbruin en haal dan van het vuur.

Voor het kruidensausje.
Doe de sjalot, peterselie, bieslook, gepeld half teentje look, ricotta, yoghurt, honing en wat peper en zout in een blender. Mix tot een gladde saus.

Check na 2h met een satéprikker of de knolselder gaar is binnenin.

Wanneer de knolselder gaar is, haal uit de oven.
Verwijder voorzichtig het aluminiumfolie en snij in stukken.
Serveer met de kruidensaus, walnoten-panko mengsel en een stukje vlees/vis.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.