Gingerbread granola

Gingerbread granola

Gingerbread, de smaak van de maand december … de smaak van Kerst vind ik persoonlijk. Denk maar aan de typische gingerbread “mannekes”(koekjes) of een sticky gingbread cake. En deze bekende kruidenmix kan je ook perfect gebruiken om een heerlijke gingerbread granola te maken. Dan kan je al van al ‘s ochtend’s in kerststemming komen, ik ben fan 😁!

Gingerbread granola

8 kruiden
Gingerbread is voor mij het iets kruidigere broertje van onze speculaas. Om de typische gingerbread smaak te krijgen heb je maar liefst 8 kruiden nodig namelijk kaneel, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, gember, piment, anijs en koriander. Hoef ik deze 8 echt allemaal in huis te halen, denken jullie nu? Wel nee, tegenwoordig verkopen ze in de supermarkt deze kruidenmix. Je kan eventueel ook speculaaskruiden kopen.

Gingerbread granola

Koffie
Wat deze granola nog net dat tikkeltje lekkerder maakt, de “secret ingredient” … dat is koffie. Ja, dat lees je goed. We voegen een klein scheutje koffie toe, wat echt heerlijk is in combinatie met de gingerbread kruiden.

Gingerbread granola

DIY
Voor wie het nog niet wist maar we zitten gewoon al in de maand december. De maand met veel te veel lekkers, de gezellige kerstboom in huis en natuurlijk de jacht op cadeautjes. Wil je dit jaar eens lekker origineel uit de hoek komen, dan maak je toch gewoon je cadeautjes zelf. En granola is daar perfect voor. Je koopt leuke glazen potjes en je vult die met homemade granola. Succes gegarandeerd, neem het van mij aan.

Gingerbread granola

Ingrediënten

  • 60gr margarine/boter
  • 200gr havermout
  • 80gr pecannoten
  • 80gr hazelnoten
  • 1el chiazaad
  • 2el lijnzaad
  • 60ml maple syrup
  • 3tl gingerbread kruiden – koekkruiden (of speculaaskruiden)
  • 30ml espresso (afgekoeld)
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe de margarine/boter, maple syrup, snuifje zout en gingerbread kruiden in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Laat rustig smelten en roer goed tot een mooie egale massa.

Doe de havermout, pecannoten, hazelnoten chiazaad en lijnzaad in een ruime kom. Meng al even kort. Giet hierover het mengsel van margarine-maple syrup- kruiden en de koffie. Meng goed, schep op de bakplaat en spreid goed uit.

Bak de granola mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 25min.
Probeer tijdens het bakken af en toe even door de granola te husselen.
Eenmaal mooi goudbruin gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaar luchtdicht

Smakelijk!

Gingerbread granola
Gingerbread granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.