Quiche met witloof en appel

Quiche met witloof en appel

Witloof en kaas, topcombi … witloof en appel, perfect match! Laten we die ingrediënten eens in een quiche smijten dacht ik, dat kan toch alleen maar super lekker zijn. En dat is het ook, op en top smullen met deze quiche met witloof en appel. Quiche is nu eenmaal altijd een goed idee, met wat seizoensgroenten, eitjes en deeg maak je in een oogopslag een lekker maaltje! Als ik soms niet weet wat te maken, resulteert dat vaak in een quiche. 

Quiche met witloof en appel

Bitter
Wie aan witloof denkt, denkt meteen aan de bitterheid. Ja klopt, maar er zijn trucjes om dat te maskeren. Één van die trucjes is appel toevoegen, dat zorgt al meteen voor wat zoetigheid. Voor deze quiche stoofde ik het witloof en appel (Jonagold) eerst mooi zacht en op het laatste komt daar nog een beetje honing bij. Het resultaat is een ietwat gekarameliseerd witloof met appel. Super lekker en de kids gaan dit zeker ook lusten

Quiche met witloof en appel

Belgische kazen …
We hebben al ons Belgisch witloof, onze Belgische Jonagold. We voegen aan deze op en top Belgische quiche nog een Belgisch product toe namelijk Oud Brugge kaas, één van mijn lievelingskazen en werkt super met het witloof en de appel.

Quiche met witloof en appel

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 5 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 1 sjalot
  • 1el honing
  • 100gr kaas in blokjes (ik gebruikte Brugge oud)
  • 5 eieren
  • 100ml melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie of margarine/boter

Extra : taarvorm

Bereidingswijze

Snij het harde onderste van het witloof weg en snij in stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie of margarine/boter.
Stoof hierin het witloof en appel mooi zacht.
Voeg op het laatste de honing toe en snuifje zout en peper. Meng goed.
Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de taartvorm met het bladerdeeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
Voeg de blokjes kaas toe aan het witloof-appel mengsel. Meng even en schep dit mengsel dan in de taartvorm.
Kluts de eieren los samen met de melk en wat peper en zout. Giet dit over het witloof-appel mengsel.
Bak de quiche zo’n 35 a 40min tot hij mooi goudbruin en gaar is.

Serveer direct met eventueel een salade

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.