Appeltaart met bladerdeeg

Appeltaart met bladerdeeg

Deze appeltaart met bladerdeeg is eigenlijk een platte versie van een appelbol 😁. Als je je ogen sluit en je neemt een hapje dan lijkt het bijna identiek op een appelbol. Kortom super lekker dus! Het ideetje van deze taart heb ik opgedaan bij mijn all-time favorite foodblogster Half Baked Harvest. Ik volg haar al sinds het prille begin. Haar foto’s, haar heerlijke recepten, haar wondermooie keuken … ja echt een voorbeeld!

Appeltaart met bladerdeeg

Een paar weken geleden zag ik dit taartje bij haar voorbijkomen en was instant verliefd dus die moest ik maken. En wederom stelt ze met niet teleur. Een super easy taartje waar je echt amper werk mee hebt, een minimum aan ingrediënten, een minimum aan afwas en een maximum aan smaak en smullen! 

Appeltaart met bladerdeeg

Het onderste laagje is gewoon bladerdeeg, daarop een laagje ricotta gevolgd door kruidige maple syrup en onze Belgische Jonagold. Super simpel maar o zo lekker en daar houden we van

Appeltaart met bladerdeeg

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 a 4 appelen
  • 120ml maple syrup
  • 3el margarine/boter
  • 1tl kaneel
  • 1/2tl gemberpoeder
  • Snuifje kardemompoeder
  • 1tl vanille essence
  • Snuifje zeezout
  • 250gr ricotta
  • 1 ei

Ingrediënten

Doe de maple syrup, margarine/boter, kaneel, gemberpoeder en kardemompoeder in een kookpotje en breng aan de kook zodat de margarine/boter kan smelten. Eenmaal gesmolten laat nog zo’n 2min sudderen, haal van het vuur, voeg de vanille essence en snuifje zeezout toe en laat ietwat afkoelen.
Je kan dit ook al een paar uur of dag op voorhand maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg de bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg open en smeer in met de ricotta. Laat ongeveer 1cm van de rand vrij. Druppel alvast een beetje (ongeveer 2el) van de kruidige maple syrup over de ricotta.
Snij de appel in dunne schijfjes en leg bovenop de ricotta.
Lepel ongeveer 2 a 3el van de kruidige maple syrup over de stukjes appel en wrijf ze goed in.
Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje naar binnen.
Kluts het ei los en wrijf hiermee de randen in.

Bak de taart zo’n 25 a 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is.

Haal uit de oven en je kan direct serveren of laat ietwat afkoelen.
Serveer met was vanille-ijs en de resterende kruidige maple syrup

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.