Kokos pannenkoeken

Kokos pannenkoeken

Zalig lekker gewoon deze kokos pannenkoeken en super easy om te maken! We maken deze pannenkoekjes niet in de pan, say what? We gebruiken een muffinbakvorm en bakken ze in de oven. Hoe handig en easy is dat! Je hoeft dus enkel even alle ingredienten voor het deeg te mengen, de bodempjes van de bakvorm vullen met het deeg en gewoon 10min in de oven bakken. Zo easy en handig!

Kokos pannenkoeken
Kokos pannenkoeken

Ik ben niet zelf op het idee gekomen om pannenkoekjes te maken met behulp van een muffinbakvorm. Nee, alle credits voor dit idee gaat naar Jorinde van de super toffe foodblog Jorinde adds flavr. Zij kwam met het idee op de proppen een paar maanden geleden en ik was direct fan. Haar versie was met banaan en havermout (ook super lekker), ik ging voor een tropische versie met kokos.

Tip > Als je Jorinde nog niet volgt, direct doen! Deze super toffe meid deelt fantastisch lekkere receptjes zowel zoet als hartig en dan zwijg ik nog over haar foto’s

Kokos pannenkoeken
Kokos pannenkoeken

Ingrediënten (+/- 20 a 22 kleine pannenkoekjes)

  • 30gr kokosrasp
  • 1 ei
  • 2el gesmolten kokosolie + extra
  • 2el agave siroop (of honing of maple syrup)
  • 240ml kokosmelk
  • 1,5tl bakpoeder
  • 130gr speltbloem
  • 2el havermout
  • Snuifje zout

Extra : siliconen muffinbakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de siliconen muffinbakvormpjes in.

Verhit een pan en rooster hierin kort het kokosrasp tot het lichtjes begint te kleuren. Zet even opzij.
Doe het ei, kokosolie, agave siroop en kokosmelk in een mengkom. Mix een los.
Voeg het kokosrasp, bakpoeder, speltbloem, havermout en snuifje zout toe. Meng goed.
Doe ongeveer 1,5 a 2el van het deeg op de bodem van de muffinsbakvormpjes (je kan de pannenkoekjes makkelijk in porties bakken). Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 10min.

Haal de pannenkoekjes uit de oven, haal voorzichtig uit de vormpjes en serveer direct met vers fruit.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.