Gevulde paprika’s met quinoa

Gevulde paprika's met quinoa

Gevulde paprika met quinoa, een heerlijk doordeweeks gerechtje waar zowel groot als klein van zullen smullen.  Gevulde groenten, altijd een topper wanneer je ze op tafel zet! Een topper waarmee je weer eens volop kan variëren zowel met de groente als met de vulling. Voor dit gerechtje koos ik om paprika’s op te vullen maar je kan ook tomaten, courgette of aubergines gebruiken. De vulling is op basis van quinoa aangevuld met gehakt, feta en zongedroogde tomaten. Heerlijk gewoon!

Gevulde paprika's met quinoa

En niet alleen heerlijk, deze gevulde paprika’s zijn ook nog eens super easy te maken en makkelijk op voorhand al voor te bereiden. De vulling met quinoa en gehakt kan je namelijk al makkelijk één dag op voorhand maken. Je hoeft de volgende dag enkel de paprika’s nog op te vullen en in de oven te bakken. Perfect voor doordeweeks! Oh en heb je nog wat van die vulling over, dan neem je die toch gewoon de volgende dag mee als lunch. Zero food waste!

Gevulde paprika's met quinoa
Gevulde paprika's met quinoa
Gevulde paprika’s met quinoa

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 paprika’s
  • 450gr gehakt
  • 85gr quinoa
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 1kl oregano
  • 3el peterselie (fijngehakt)
  • 25gr zongedroogde tomaten
  • 200gr feta
  • 5el griekse yoghurt
  • 1el bieslook (fijngehakt)
  • 1kl dille (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat vermeldt. Giet af en zet even opzij.

Pel de ui en look en hak fijn.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine blokjes.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en look even aan. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Eenmaal mooi rul gebakken, haal van het vuur. Voeg de gekookte quinoa toe samen met de stukjes zongedroogde tomaat, oregano, 2el fijngehakte peterselie, 100gr verkruimelde feta, 2el van de olie van de zongedroogde tomaten, peper en zout. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Vul de paprika’s op met het mengsel van quinoa en gehakt.
Leg in een ovenschaal en bak voor ongeveer 20 a 25min tot de paprika.

Ondertussen kan je het sausje maken.
Doe de griekse yoghurt in een blender samen met 100gr feta, 1el fijngehakte peterselie, dille, pepr en zout. Mix tot een glad sausje.

Serveer de gebakken paprika’s met het sausje

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.