Tabouleh met geroosterde groenten en feta

Tabouleh met geroosterde groenten en feta

Dit receptje van tabouleh met geroosterde groenten en feta wil je gewoon alleen al omwille van de heerlijke geur die heel je huis vult wanneer de groentjes in de oven staan te grillen. Het wekt een beetje een vakantiegevoel op, ideaal om te maken zo net na de zomervakantie om toch nog eventjes dat gevoel terug op te roepen.
Heerlijk aroma maar ook heerlijke smaken, tja wat wil je met al die lekkere verse groenten. Veel opsmuk hebben die prachtige groenten echt niet nodig, gewoon wat peper, wat zout, een beetje oregano en olijfolie. We houden het lekker puur maar o zo lekker.

Tabouleh met geroosterde groenten en feta

Een receptje dat je perfect 100% vegetarisch kan houden, of heb je thuis ook zo iemand rondlopen die echt een stuk vlees nodig heeft bij z’n maaltijd … dan kan je hier perfect nog een stukje vlees of vis bij serveren.

Tabouleh met geroosterde groenten en feta


Ingrediënten geroosterde groenten (4 personen)

  • 1 rode uien
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 300gr kerstomaten
  • 3 teentjes look
  • 50gr (ongezouten) pistachenoten
  • 1kl (gedroogde) oregano
  • 200gr feta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten tabouleh

  • 250gr couscous of bulgur
  • 1kl fijngehakte munt
  • 1el fijngehakte peterselie
  • handvol rozijnen
  • Peper en zout
  • Citroen

Bereidingswijze

Kook de couscous/bulgur voor de tabouleh zoals vermeld op de verpakking en laat volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui en snij in dunne reepjes.
Pel de look en hak fijn.
Snij de courgette en aubergine in kleine gelijke blokjes (voor een gelijke garing).

Meng de ui, look, courgette en aubergine met de oregano, 2el olijfolie, peper en zout. Doe in een ovenschaal en rooster de groenten mooi zacht in ongeveer 25 a 30min. Hussel tijdens het bakken af en toe door de groenten.
Voeg de laatste 5min de kerstomaten toe, hussel even. En leg bovenop de groenten de blok feta. Je kan eventueel de ovengrill opzetten.

Meng ondertussen de afgekoelde couscous/bulgur met de munt, peterselie, rozijnen, wat peper en zout en een beetje citroensap.

Hak de pistachenoten grof.

Serveer de tabouleh met de geroosterde groenten, gebakken feta en de grof gehakte pistachenoten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.