Souvlaki met halloumi

Souvlaki met halloumi

We gaan de Griekse toer op vandaag met deze souvlaki met halloumi. Souvlaki, het gerecht van Griekenland. De klassieke versie is een pitabroodje belegd met gegrilde vleessaté (kip- of varkensvlees) en de bekende tzatziki. Super lekker maar je weet dat ik wel eens hou van een nieuwe versie van een echte klassieker en daarom deze vegetarische souvlaki met halloumi. Een super simpel receptje dat klaar is in minder dan 30min dus ideaal om doordeweeks op tafel te toveren.

Souvlaki met halloumi

Het is dus een mix van Griekse en Cypriotische keuken (halloumi is namelijk een Cypriotische kaas 😉 ). Echte vakantiesfeer dus! Je kan de halloumi net zoals het vlees op een satéstokje serveren zoals bij een echte souvlaki maar rijg de kaas pas na het bakken op een stokje. Ongebakken gaat de kaas breken als je deze op een stokje probeert te steken. Neem het van mij aan 😉.

Souvlaki met halloumi

De inspiratie voor deze versie ben ik gaan halen bij Little Green Kitchen

Ingredienten (4 personen)

  • 450gr halloumi
  • 1el gedroogde oregano
  • 1el gedroogde tijm
  • 1el gedroogde munt
  • 1 teentje look
  • 60ml olijfolie
  • 1el citroensap
  • 1el azijn
  • 4 pitabroodjes (of naanbroodjes of platbrood)
  • Sla
  • Kerstomaatjes
  • Radijzen
  • Peper en zout
  • Optioneel : satestokjes

Ingredienten tzatziki

  • 1 komkommer
  • handje fijngesneden munt
  • 1el fijngesneden dille
  • 1 teentje look
  • 250ml griekse yoghurt
  • 2el citroensap
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak de marinade voor de souvlaki’s.
Meng de gedroogde oregano, tijm, munt, fijngehakte look, 60ml olijfolie, azijn, citroensap peper en zout.
Snij de halloumi in grote blokjes en haal door de marinade.
Leg de blokjes dan op de bakplaat en bak mooi goudbruin voor ongeveer 10min in de oven. Draai tijdens de het bakken de blokjes.

Maak ondertussen de tzatziki.
Snij de komkommer in kleine blokjes en meng met de fijngesneden munt, dille, fijngehakte look, yoghurt, peper en zout.

Haal de halloumi uit de oven (rijg eventueel op satestokjes) en serveer met pitabroodjes, radijsje, kerstomaten en de tzatziki.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.