Hazelnootrepen met abrikozen

Hazelnootrepen met abrikozen

Al dat hemelse zomerfruit … ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Elke dag geniet ik er met volle teugen van. Het begint al ‘s ochtends bij het ontbijt met wat yoghurt, homemade granola afgewerkt met schijfjes pruimen en nectarine. Als tussendoortje wat blauwe bessen of aardbeien. Bij de lunch of avondmaal verwerk ik ook soms zomerfruit in een salade bijvoorbeeld. En natuurlijk verwerk ik het momenteel ook in bijna al mijn baksels. Als je mij laat doen dan komt er hier elke dag wel iets uit de oven gerold met daarin zomers fruit en vandaag is weer zo’n dag met deze hazelnootrepen met abrikozen.

Hazelnootrepen met abrikozen
Hazelnootrepen met abrikozen
Hazelnootrepen met abrikozen
Hazelnootrepen met abrikozen
Hazelnootrepen met abrikozen
Hazelnootrepen met abrikozen

Ingredienten abrikozenvulling

  • 500gr abrikozen
  • 1,5el maizena
  • 2el suiker (gewone suiker, rietsuiker, kokosbloesemsuiker, …)
  • 50ml water

Ingredienten repen

  • 250gr hazelnoten
  • 100gr havermout
  • 200gr (spelt)meel/bloem
  • 200gr suiker
  • 250gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 1 eigeel
  • Extra : vierkante bakvorm

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vulling.
Verwijder de pitten van de abrikozen, snij in kleine blokjes en doe in een kookpot samen met de maizena, 2el suiker en 50ml water. Meng even kort. Breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes sudderen tot je een dikke compote hebt. Roer af en toe zodat de abrikozen niet aanbakken.
Haal de compote van het vuur en laat volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bakvorm met bakpapier.

Voor de repen.
Je kan de hazelnoten fijmalen in een blender. Ik hou wel van bite en heb ze gewoon zelf grof gehakt.
Meng de hazelnoten met de havermout, meel en suiker in ruime kom of de mengkom van je keukenmachine (als je deze hebt).
Voeg het eigeel en blokjes margarine/boter toe. Meng tot een kruimelig ietwat plakkerig deeg.
Doe 2/3 van het deeg in de bakvorm en duw goed aan zodat de bodem egaal bedekt is met het deeg. Verdeel hierover de abrikozenvulling en verkruimel de rest van het deeg hierover.
Zet in de oven en bak ongeveer 35 a 40min in de oven tot mooi goudbruin en gaar.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Snij dan in repen.
Bewaar luchtdicht.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.