Toast ratatouille met geitenkaas

Toast ratatouille met geitenkaas

Deze toast ratatouille met geitenkaas is weer zo’n receptje dat mij met veel plezier laat terugdenken aan ons reisje naar Italie begin juni. Na een stevige fietstocht met enorm wat klimmetjes, hadden we toch wel een klein hongertje. Dus in een klein schilderachtig dorpje ten noorden van het Gardameer, vlak voor zo’n typisch Italiaans kerkje op een terras, kreeg ik een super lekkere bruschetta voorgeschoteld belegd met gegrilde groentjes.

Toast ratatouille met geitenkaas

De presentatie was vrij basic, niet echt “Instagram waardig” 🙂 maar wat smaakte ie heerlijk! Een gewone stuk gegrild brood belegd met een heleboel verse gegrilde groentjes … Super basic en niet te veel tierlantijntjes maar super smaakvol. Typisch Italië!
En die heerlijke smaak is blijven hangen, die bruschetta moest ook thuis eens op tafel komen. Ik voegde echter nog wat geitenkaas toe :-). Maar die kan je ook weglaten of vervangen door mozzarella of buratta.
Een heerlijk simpel receptje perfect voor doordeweeks op tafel te zetten bomvol smaak en groentjes. Wat moet je nu nog meer hebben.

Wel leuk om het verschil te zien tussen een bruschetta hier in België en Italië. In Italië krijg je een hele boterham voorgeschoteld, in België kleine plakjes stokbrood :-). Dus ben ik voor de veilige optie gegaan voor de benaming van dit recept namelijk toast 😀

Toast ratatouille met geitenkaas
Toast ratatouille met geitenkaas

Ingredienten (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1kl oregano
  • 250gr geitenkaas (rol met korst)
  • 1el azijn
  • 1kl dragon (gedroogd)
  • 1tl mosterd
  • 1kl honing
  • 8 sneetjes brood
  • Olijfolie
  • Peper en zout.

Bereidingswijze

Maak de vinaigrette door 5el olijfolie te mengen met 1el azijn, 1kl dragon, 1tl mosterd, 1kl honing en wat peper en zout te mengen. Zet opzij.

Voor de ratatouille
Pel de ui en look en hak fijn.
Snij de paprika, aubergine, courgette en tomaten in kleine blokjes.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Fruit hierin de ui, look en paprika even kort aan. Roer regelmatig zodat de look niet bruin wordt.
Voeg de blokjes aubergines en courgette toe en laat 5min meestoven.
Voeg dan de blokjes tomaat toe samen met de oregano, peper en zout.
Laat 10min zachtjes stoven.

Voor de geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier
Snij de geitenkaas in plakjes en leg op de bakplaat.
Bak de geitenkaas ongeveer 6 a 8 in de oven tot deze mooi zacht is.

Wrijf de sneetje brood in met wat olijfolie.
Rooster de sneetjes ofwel in de oven tot ze lekker krokant zijn of leg ze even in een grillpan.

Serveer de ratatouille op de toast en werk af met de warme geitenkaas en de vinaigrette.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.