Salade met gebakken geitenkaas en aardbeien

Salade met gebakken geitenkaas en aardbeien

Op en top zomers deze salade met gebakken geitenkaas en aardbeien. Een easy peasy smaakvolle salade perfect om gewoon doordeweeks op tafel te zetten en op en top gezond. Een 100% vegetarische salade maar voor de vleesliefhebbers, zoals ik hier thuis iemand heb rondlopen, kan je hier eventueel nog wat gedroogde ham bij serveren.  

Salade met gebakken geitenkaas en aardbeien

De geitenkaas in deze salade wordt gebakken een krijgt daarvoor eerst een krokant panko jasje. Geen fan van geitenkaas, dan kan je dit ook met brie proberen.  Heerlijk bij de geitenkaas zijn de zomerse aardbeien, die zowel in z’n geheel verwerkt zijn in de salade als in de dressing.

Salade met gebakken geitenkaas en aardbeien
Salade met gebakken geitenkaas en aardbeien

Ingredienten gebakken geitenkaas (4 personen)

  • 300gr geitenkaas (rolletje – met of zonder korst)
  • 2 eieren
  • 100gr panko
  • 50gr bloem
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingredienten aardbeien vinaigrette

  • 200gr aardbeien
  • 2el honing
  • 4el azijn
  • 1tl zout
  • Snuifje peper
  • 1el olijfolie

Ingredienten salade

  • 200gr slamix
  • 3 wortelen
  • 1 komkommer
  • 150gr kerstomaten
  • 100gr radijzen
  • 300gr aardbeien
  • 1 sjalot

Bereidingswijze

Voor de krokante geitenkaas.
Snij de rol geitenkaas in plakjes (van ongeveer 1cm dikte), leg op een snijplank of op wat bakpapier en zet 20min in de diepvries.
Zet 3 kommetjes klaar.
In kom 1 doe je de boem.
In kom 2 kluts je de 2 eieren los
In kom 3 doe je de panko met een snuifje zout en peper.
Haal elk plakje geitenkaas eerst door de bloem, dan door het mengsel van ei en dan door de panko. Elk plakje moet dus helemaal bedekt zijn door de panko.
Verhit een pan met een royale scheut olijfolie en bak de plakjes geitenkaas mooi goudbruin in de pan (ongeveer 3 a 4min per kant)


Terwijl de geitenkaas in de diepvries staat, kan je de vinaigrette maken.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien en doe in de blender samen met de andere ingredienten. Mix tot een glad sausje. Doe in een potje en zet in de koelkast tot net voor het serveren.

Voor de rest van de salade (dit doe je ook best voor je de geitenkaas bakt)
Schil de wortelen en snij heel fijn (ik gebruikte hiervoor een dunschiller om dunne sliertjes te krijgen).
Snij de komkommer in de dunne plakjes.
Halveer de kerstomaten
Verwijder het steeltje van de radijzen en halveer ze.
Verwijder het steeltje van de aardbeien en halveer ze.
Pel de sjalot en hak fijn.

Meng de sla met de fijne wortel en sjalot. Doe in een ruime kom.
Strooi hierover de komkommer, kerstomaten, radijzen en aardbeien.
Werk af met de warme plakjes geitenkaas en serveer met vinaigrette.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.