Risotto met erwtjes en zalm

Risotto met erwtjes en zalm

#Sponsored #Samenwerking #BetterMe
Nog steeds ben ik een beetje aan het nagenieten van ons Italiaans reisje en geen betere manier om nog wat “Italian vibes” boven te halen dan met een risotto receptje. Je kan op mijn blog al heel wat verschillende versies terugvinden van deze Italiaanse klassieker en ik gooi er daar met veel plezier nog eentje bij namelijk deze risotto met erwtjes en zalm. Dat is het leuke aan risotto, je kan echt volop spelen met de seizoen, ingredienten, smaken en kruiden. Oh en natuurlijk, een risotto vraagt weinig werk of tijd. Ideaal dus voor tijdens de werkweek! EN deze risotti is meteen ook de ideale gelegenheid om een nieuw product uit te testen namelijk “Bosto risotto”.

Risotto met erwtjes en zalm
Risotto met erwtjes en zalm

We kennen natuurlijk allemaal het merk Bosto, vooral dan omwille van hun rijst. De rijst van Bosto is iets waar ik van kindsbeen mee ben opgegroeid en is een vaste waarde in mijn kast, ik vermoed bij veel gezinnen. Het op en top Belgische merk bestaat zelfs ondertussen 70 jaar en hun gamma bestaat niet enkel uit een enorm assortiment rijstproducten, ook quinoa, bulgur, parelcouscous zijn ondertussen opgenomen in hun brede gamma. Een gevarieerd gamma dat staat voor een gezondere levensstijl.


Risotto met erwtjes en zalm

Ingrediënten (4 personen)

  • 150gr erwtjes (vers of diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 300gr Bosto risottorijst
  • 600ml bouillon (kip of groente)
  • 100gr spinazie
  • 40gr Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 2el ricotta
  • 4 zalmfilets
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter

Bereidingswijze

Begin met het blancheren van de erwtjes.
Breng hiervoor water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de erwtjes ongeveer 3min. Giet af, spoel onder koud water en zet even opzij.

Pel de ui en look en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of margarine/boter.
Stoof hierin de ui en look mooi glazig. Laat de ui niet bruin worden. Roer daarom regelmatig.
Voeg de risottorijst toe, roer heel kort en laat 1min meebakken.
Giet dan de bouillon bij de rijst, roer heel kort en breng aan de kook. Als dit eenmaal kookt, zet het vuur zacht, het deksel op de pot en laat ongeveer 15min zachtjes sudderen zodat de rijst het vocht kan opnemen.

Ondertussen kan je de zalm in de oven bakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met een beetje olijfolie. Bak de zalm ongeveer 15min in de oven.

Maak ondertussen de erwtenpuree.
Doe 2/3 van de erwten in een blender samen met de spinazie, Parmezaanse kaas, sap van een halve citroen, een scheutje water, peper en zout. Mix tot een puree.

Als de risottorijst al het vocht heeft opgenomen, voeg dan de erwtenpuree en de ricotta toe. Meng goed. Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat peper en zout.

Serveer de risotto met de zalm.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.