Kabeljauw uit de oven met venkel en tomaat

Kabeljauw uit de oven met venkel en tomaat

Bye bye vakantie … hello normal life!  Terug naar ons normaal leventje, terug onze woefie dicht bij ons, terug in mijn eigen keuken en terug easy peasy smaakvolle homemade gerechtjes op tafels zoals deze kabeljauw uit de oven met venkel en tomaat. Een super smaakvol gerechtje, eentje zonder resem aan ingrediënten, weinig werk of moeite en 200% vol smaak. Wat wil je meer op een maandag? 

Kabeljauw uit de oven met venkel en tomaat

Ik ben iemand die maandenlang altijd zit af te tellen “nog zoveel dagen en we zijn weg …” maar ik ben ook altijd blij op het laatste om terug naar huis te gaan. Mijn hoofd barst dan altijd van de inspiratie en dat moet er dan uit! Dus dat beloofd voor de komende weken 😁. En ondertussen opnieuw beginnen aftellen naar de volgende vakantie in november. Naar waar staat nog niet 100% vast maar ik heb mijn zinnen wel gezet op Abu Dhabi of Tel Aviv … nog iemand ideetjes?  

Kabeljauw uit de oven met venkel en tomaat

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 venkels
  • 2 teentjes look
  • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 150gr spinazie
  • 150ml bouillon (kip of groente)
  • 2tl oregano (gedroogd)
  • 4 kabeljauwfilets
  • zeste van sinaasappel
  • Peper en zout
  • Optioneel : 2 a 3 kleine trostomaten (aan tak)
  • Olijfolie/margarine/boter

Bereidingswijze

Pel de ui en look en hak fijn.
Verwijder het harde onderste en stelen van de venkel. Snij in dunne plakjes.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of klontje margarine/boter.
Stoof hierin de ui, look en venkel aan voor ongeveer 8min tot de groenten mooi zacht zijn. Roer regelmatig en laat de groenten niet bruin worden.
Voeg de spinazie toe, roer goed en laat slinken.
Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon, 1tl oregano en peper en zout toe. Meng goed en laat 10min zachtjes sudderen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout, de resterende theelepel oregano en zeste van sinaasappel.

Schep de groenten in een ovenschotel.
Of als je stoofpot in de oven kan, kan je ook alles in de stoofpot laten.
Leg bovenop de groenten, de kabeljauwfilets en eventueel de trostomaten. Strooi hierover nog een beetje olijfolie.

Bak ongeveer 10 a 12min in de oven tot de vis mooi gaar is.

Serveer direct met eventueel rijst of couscous

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.