Naanbrood met za’atar

Naanbrood met za'atar

Vrijdag, geen beter moment in de week om een gezellig apéro/borrel te organiseren. Een apéro is altijd super gezellig of het nu alleen met de hubbie is of met een heel gezelschap. Een aangenaam warm weertje, een lekker drankje (met of zonder alcohol), een cosy setting en food. Vooral dat laatste mag niet ontbreken! Wat blokjes kaas, wat rauwe ham, enkele lekkere originele dips, de onmisbare guacamole en dit naanbrood met za’atar om te kunnen dippen in de dipjes.

Naanbrood met za'atar

Naanbrood is een brood afkomstig uit India, een brood dat super simpel om te maken is en weinig werk of tijd vraagt. Geen uitgebreid kneedwerk of uren laten rijzen. Nee, gewoon bloem, yoghurt en wat kruiden mengen, even kneden, uitrollen tot dunne plakjes en bakken in de pan. That’s it!
En aan die basis van bloem en yoghurt kan je naar eigen smaak kruiden toevoegen. Ik voegde wat za’atar toe, een lekkere Midden-Oosterse kruidenmengeling.

Naanbrood met za'atar

En welke dips kan je nu bij dit naanbrood serveren? Wel, een guacamole kan zeker niet ontbreken (mijn recept voor succes : 2 avocado’s + 2el griekse yoghurt, wat zout, 1/2 sjalot en chilipoeder) , mijn hemelse wortelhummus (succes gegarandeerd bij iedereen) en een verrassende bloemkooldip waarvan je het recept hieronder kan vinden.

Naanbrood met za'atar
Naanbrood met za'atar
Naanbrood met za'atar

Tip > Heb je echt goesting gekregen om zelf dat naanbrood te maken maar je mist een handige keukenmachine? Wel ik zou even mijn Instagram account checken, daar geef ik een exclusieve KitchenAid stand mixer weg (wedstrijd van 25MEI2019 tot 1JUN2019)

Naanbrood met za'atar
Naanbrood met za'atar
Naanbrood met za'atar

Ingrediënten naanbrood

  • 400gr zelfrijzende bloem
  • 300gr griekse yoghurt
  • 1kl zout
  • 1kl suiker
  • 2kl za’atar
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Doe de bloem, griekse yoghurt, zout, suiker en za’atar in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en kneed tot een mooi elastisch ietwat plakkerig deeg.

Verhit een pan/grillpan, deze mag goed heet zijn

Vet je werkoppervlakte in met een beetje olijfolie zo zal je deeg niet gaan plakken.
Neem een klein bolletje deeg en rol het plat uit. Wrijf nog eens goed in met olijfolie en leg het lapje deeg in de hete pan. Bak ongeveer 2 a 3min per kant mooi goudbruin.

Haal uit de pan en het is aangeraden om het naanbrood meteen/warm te eten.

Ingrediënten naanbrood

  • 1 bloemkool (+/- 900gr)
  • 1 citroen
  • 400gr kikkererwten
  • 3el griekse yoghurt
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1/2tl korianderpoeder
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg op de beklede bakplaat.
Overgiet royaal met olijfolie, zeste van de citroen, peper en zout. Meng goed en rooster ongeveer 30min mooi goudbruin.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
*
Doe de afgekoelde bloemkoolroosjes in een blender samen met de (uitgelekte kikkerertwen), griekse yoghurt, komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt paprikapoeder, een beetje citroensap, peper en zout. Mix mooi glad.
Proef en breng eventueel nog extra op smaak met citroensap, peper en zout.
Bewaar koel in de koelkast.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.