Muffins met rabarber, bramen en crumble

Muffins met rabarber, bramen en crumble

Het eerste recept van dit jaar met rabarber uit eigen tuin! Het heeft even geduurd en dacht even dit komt niet goed maar halleluja er zit leven in mijn rabarberplant. Dus bakken maar want rabarber in desserts dat werkt altijd en deze muffins met rabarber, bramen en crumble werken heel goed. Een lekker makkelijk recept zonder al te veel werk die in no-time in de oven staan. Het resultaat zijn luchtige zoete muffins met een heerlijke zure twist van de rabarber en bramen, lekker veel kaneel en bovenop een crunchy crumble. Perfect voor bij een kopje koffie, buiten op het terras en dan heel die beginnende moestuin aanschouwen. GE-NIE-TEN!

Muffins met rabarber, bramen en crumble

Tip > Ga zeker eens even mijn Instagram account checken want wie weet ben jij binnenkort met een gloednieuwe exclusieve KitchenAid stand mixer deze heerlijke muffins aan het bakken. (Wedstrijd van 25MEI2019 tot en met 1JUN2019)

Muffins met rabarber, bramen en crumble
Muffins met rabarber, bramen en crumble
Muffins met rabarber, bramen en crumble
Muffins met rabarber, bramen en crumble

Ingrediënten muffins (+/- 12 muffins)

  • 375gr zelfrijzende bloem
  • 2tl kaneel
  • 200gr suiker
  • 240ml melk
  • 120ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • vanille essence
  • 100gr bramen
  • 100gr rabarber
  • Extra : muffin-cupcake bakvorm

Ingrediënten crumble

  • 65gr patisseriebloem
  • 65gr bruine suiker
  • 25gr havermout
  • 1tl kaneel
  • 55gr margarine/boter

Bereidingswijze

Begin met het maken van de crumble.
Smelt daarvoor eerst de 55gr margarine/boter.
Doe de patisseriebloem, bruine suiker, havermout en kaneel in een mengkom. Voeg de gesmolten margarine/boter toe en meng goed tot een stevig deeg. (dit ga je later verkruimelen over het deeg van de muffins).
Zet even opzij.

Voor de muffins.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de muffin bakvorm in (of gebruik papieren vormpjes).
Snij de rabarber in kleine stukjes.
Meng de zelfrijzende bloem met kaneel en zet even opzij.
Doe de suiker, melk, olie, eieren en vanille essence in een mengkom en klop even los (gewoon even loskloppen). Voeg dan de bloem toe en meng tot een mooi glad deeg.
Als laatste voeg je de rabarber en bramen toe en meng nog even kort.
Verdeel het deeg over de vormpjes en verkruimel hierover wat van de crumble.
Bak de muffins ongeveer 30min in de oven.
Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar luchtdicht

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.