Ricottacake met rabarber

Ricottacake met rabarber

Het eerste receptje met rabarber van dit jaar is een feit, een fluffy ricottacake met rabarber om precies te zijn.
Wel nog geen receptje met zelf geteelde rabarber, maar dat gaat zeker nog komen dit jaar. De eerste beginselen zijn er alvast maar nog niet genoeg om er een cake mee te bakken. Ook al is het niet met rabarber uit de tuin, dit cakeje is wel lekker, heel erg lekker zelfs. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en dan lekker achteruit te zakken in de zetel of tuinstoel samen met een warme of iced koffie (afhankelijk van het weer) en dan smullen van dit cakeje. Dat is genieten!

Ricottacake met rabarber
Ricottacake met rabarber
Ricottacake met rabarber
Ricottacake met rabarber
Ricottacake met rabarber

Ingrediënten cake

  • 170gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 300gr suiker
  • 340gr ricotta
  • 3 eieren
  • 1tl citroensap
  • 2tl zeste van citroen
  • 190gr zelfrijzende bloem
  • 200gr rabarber
  • vanille essence
  • Extra : cakevorm

Ingrediënten glazuur

  • 3el rabarberconfituur
  • 90gr poedersuiker
  • 2el room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm goed in.

Snij de rabarber in kleine stukjes

Doe de zachte margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix licht en luchtig. Voeg de ricotta, vanille essence, citroensap en zeste van citroen toe en meng goed.
Doe een voor een de eieren bij het deeg en meng steeds goed.
Voeg in porties de bloem toe en meng tot een mooi glad deeg.
Voeg als laatste de stukjes rabarber toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 60min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is binnenin en haal dan uit de oven.
Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm alvorens te ontvormen.

Voor de glazuur, meng de rabarberconfituur met de room en poedersuiker.
Als je de glazuur iets te lopend nog vindt, voeg nog wat poedersuiker toe.
Doe wat van de glazuur bovenop de cake en laat even drogen alvorens te serveren.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.