Quesadilla met kip en guacamole

Quesadilla met kip en guacamole

Laten we eens de Mexicaanse tour opgaan met deze heerlijke quesadilla met kip en guacamole. Een zalig gerechtje als je het mij vraagt om het weekend in te zetten! Een gerechtje dat je kan serveren bij een gezellige apéro onder vrienden buiten op het terras of als een gewoon avondmaal. En een gerechtje waarin je restjes kip van de vorige dag in kan verwerken.

Quesadilla met kip en guacamole

Maar wat zijn quesadilla’s nu eigenlijk?
Wel heel simpel uitgelegd, een Mexicaanse croque Monsieur. In plaats van sneetjes brood worden zachte tortilla’s/wraps gebruikt. En de vulling, wel daarin kan je je volledig laten gaan. Altijd leuk en handig om te maken als je nog restjes groenten of vlees van de vorige dag hebt staan. Wat zeker niet mag ontbreken is de kaas. De kaas is de lijm van een quesadilla.
En bij die heerlijke, krokante, cheesy quesadilla’s hoort een lekkere traditionele guacamole en een frisse tomaten salsa.

Quesadilla met kip en guacamole

Quesadilla’s worden meestal in de pan gebakken. Maar daar doe ik niet aan mee … heb ik al een paar keet geprobeerd maar het resultaat is dat de vulling bij het draaien in de pan ligt ipv tussen m’n quesadilla. Nee, ik ga voor de gemakkelijkheid, ik bak m’n quesadilla’s in de oven :-).

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 kipfilets *
  • 2el kipkruiden
  • 1 rode ui
  • 3 paprika’s
  • 250gr geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1kl peterselie
  • 1kl bieslook
  • 1kl azijn
  • 8 wraps
  • 2 avocado’s
  • 2el griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter

*tip > heb je nog restjes gebakken kip van de vorige dag, dan kan je deze ook perfect gebruiken

Bereidingswijze

Begin met het bereiden van de kip.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kruid de kipfilets met de kipkruiden, leg in een ovenschaal en overgiet met wat olijfolie. Bak de kipfilets mooi goudbruin en gaar in de oven voor ongeveer 15min. Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen alvorens in kleinere stukjes/reepjes te snijden.

Terwijl de kipfilets in de oven bakken, kan je de paprika’s bakken.
Pel de ui en hak fijn. Snij de paprika’s in reepjes.
Verhit een hoge pan of stoofpot met een scheut olijfolie of margarine/boter.
Stoof hierin de ui eerst mooi glazig en voeg dan de reepjes paprika toe samen met peper en zout. Meng even en laat 5min meebakken tot de paprika mooi gaar is. Haal van het vuur.

Maak ook alvast de tomatensalsa.
Snij de tomaten in kleine blokjes.
Pel de sjalot, halveer ze. Leg een halve sjalot apart voor de guacamole. Hak de andere helft fijn en meng met de blokjes tomaat, peterselie, bieslook, azijn, 1el olijfolie, peper en zout. Meng goed en laat even trekken in de koelkast.

Voor de quesadilla’s.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Neem een eerste tortilla, strooi hierover een beetje geraspte kaas gevolgd door wat blokjes kip, wat gebakken paprika en eindig opnieuw met wat geraspte kaas. De kaas is de lijm om de quesadilla’s dicht te houden dus wees niet te zuinig. Leg de quesadilla voorzichtig op de bakplaat.
Doe hetzelfde met de overige wraps.
Wrijf de quesadilla’s bovenaan wat in met wat olijfolie en bak ze mooi goudbruin en krokant in de oven voor ongeveer 10 a 15min.

Terwijl de quesadilla’s bakken, kan je de guacamole maken.
Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de griekse yoghurt, de halve sjalot, peper en zout. Mix tot een gladde massa.

Haal de gebakken quesadilla’s uit de oven.
Snij ze in vieren en serveer met de tomatensalsa en guacamole.

Smakelijk






Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.