Dutch baby met asperges, Ganda Ham en geitenkaas

Dutch baby met asperges, Ganda Ham en geitenkaas

Ik haal mijn stevige gietijzeren pan weer eens uit de kast want we gaan nog eens een dutch baby maken. Een hartige deze keer!  Vorige maand deelde ik alvast mijn allereerste dutch baby receptje met jullie, een zoete versie met ricotta en citroen. Je kan er ook een hartige versie van maken zoals deze dutch baby met asperges, Ganda Ham en geitenkaas.  Yes, weer een receptje met die heerlijke en wondermooie asperges! In dit receptje gebruikte ik zowel de witte als de groene versie. Maar je kan ook even goed enkel voor de witte asperges kiezen of enkel voor de groene. Wat je voorhanden hebt …

Dutch baby met asperges, Ganda Ham en geitenkaas

Voor wie totaal niet mee is met de term dutch baby, wel het is een Duitse ovenpannenkoek die tijdens het bakken in de oven helemaal uitzet  en steeds vreemde formaties aanneemt. Een dutch baby maak je in de oven, normaal in een stevige gietijzeren pan maar je kan hier ook een ovenschotel voor gebruiken. De ingrediënten zijn identiek aan een normale pannenkoek, enkel in deze hartige versie geen suiker natuurlijk. 

Dutch baby met asperges, Ganda Ham en geitenkaas

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr asperges (witte en/of groene)
  • 6 sneetjes Ganda Ham
  • 2el margarine/boter
  • 85gr patisseriebloem
  • 160ml melk
  • 2 eieren
  • 1,5el dille (fijngehakt)
  • 1,5el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5el bieslook (fijngehakt)
  • 1 avocado
  • geitenkaas
  • Peper en zout
  • Optioneel : citroensap

Bereidingswijze

Als je witte asperges gebruikt, schil ze en breek het harde achterste af.
Groene asperges hoef je niet te schillen, breek enkel het harde achterste af. Snij in de asperges in grove partjes.
Kook ze mooi beetgaar in licht gezouten water. Als je een mix van witte en groene asperges gebruikt. Voeg de groene asperges dan iets later toe, deze hoeven namelijk niet zo lang te koken dan de witte versie.
Giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.

Terwijl de asperges koken, kan je de Ganda ham krokant bakken in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg een rooster met bakpapier en leg hierop de Ganda Ham. Bak de ham ongeveer 8 a 10min krokant en goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen dan wordt de ham nog krokanter.

Voor de dutch baby.
Neem een diepe ovenschaal of gietijzeren pan, doe hierin de 2el margarine/boter.
Zet de ovenschaal/pan in de oven en verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de bloem, eieren, melk, 1el dille, 1el peterselie, 1el bieslook, peper en zout in een mengkom en mix kort tot een gladde massa.
Als de oven 220 graden is, haal voorzichtig de ovenschaal/pan uit de oven giet hierin het deeg en bak de dutch baby ongeveer 15 a 20min tot hij mooi goudbruin is. Doe tijdens het bakken, de ovendeur niet open anders kan de dutch baby inzakken.

Ondertussen meng voorzichtig de asperges met de overige kruiden, blokjes avocado, peper en zout naar smaak en eventueel wat citroensap.

Als de dutch baby mooi gaar en goudbruin is. Serveer direct met de asperges, verkruimelde geitenkaas en de krokante Ganda Ham.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.