Snelle kaneelrolletjes

Snelle kaneelrolletjes

Wie net zoals ik vaak op Pinterest receptjes aan het zoeken is of inspiratie aan het opdoen is, heeft deze heerlijke zoetigheden zeker en vast al tegengekomen. Ik heb het dan over cinnamon buns ofwel kaneelrolletjes. Wie al in de USA is geweest, kent ze zeker en vast. Een baksel met een zoet zacht deeg opgerold met een kaneelvulling. Onweerstaanbaar gevaarlijk lekker! Het maken van echte cinnamon buns neemt echter wel wat tijd in beslag (deeg kneden, laten rijzen, …). En als je echt goesting hebt in die lekkernijen, dan wil je echt geen uren wachten dan wil je gewoon binnen de korste keren aan het smullen zijn dus daarom deze “snelle kaneelrolletjes”. 

Snelle kaneelrolletjes

We gaan geen moeite doen of energie verspillen aan deeg maken en kneden. Nee voor de gemakkelijke kaneelrolletjes gaann we voor bladerdeeg! De luie versie dus 😁, niets op tegen als je het mij vraagt. Dat bladerdeeg gaan we insmeren met een zeer rijkelijk vulling van margarine, bruine suiker, kaneel of course en een snuifje kardemom. Kardemom en kaneel top combi! Oprollen, in plakjes snijden, in de oven en 30min later rollen deze cinnamon buns uit je oven!  Misschien niet de echte cinnamon buns maar qua smaak komen ze echt wel in de buurt!

Snelle kaneelrolletjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 vellen (rechthoekig) bladerdeeg
  • 150gr margarine (op kamertemperatuur)
  • 75gr kandijsuiker
  • 2tl kaneel
  • Snuifje kardemompoeder
  • 1 ei
  • 3el rietsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Meng de zachte margarine met de kandijsuiker, 1tl kaneel en het snuifje kardemompoeder tot een mooi gladde massa.
Rol de eerste vel bladerdeeg open.
Leg met de korte kant naar je toe.
Schep hierop de helft van het margarine-suiker-kaneel mengsel.
Wrijf uit maar blijf op de onderste helft van het bladerdeeg.
Vouw het deeg van boven naar beneden dicht en snij sneetjes van ongeveer 2cm. Ik gebruikte hiervoor een ravioli snijder maar een pizza snijder of een mes werkt ook.
Rol nu elk sneetje op en leg op de bakplaat.
Doe hetzelfde met de overige sneetjes en het tweede vel bladerdeeg en mengsel van margarine-suiker-kaneel.

Kaneelrolletjes

Klop het ei los en wrijf de kaneelrolletjes in met wat ei.
Meng de rietsuiker met de overige theelepel kaneel en strooi over de rolletjes.
Bak de rolletjes ongeveer 25 a 30min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Tijdens het bakken zal de boter van de vulling smelten maar wees gerust de smaak ervan zal in de broodjes zitten.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
Ze zijn op hun best als ze nog een beetje lauw zijn.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.