Makreel met venkel, rode biet en hartige granola

Makreel met venkel, rode biet en hartige granola

Bijna Pasen en wie nog op zoek is naar wat inspiratie dan heb ik nog iets in petto voor jullie! Een receptje dat geen lamsvlees bevat want met Pasen kan je meer serveren dan alleen maar lam! Dus daarom dit lekker, origineel en super smaakvolle receptje van makreel met venkel, rode biet en hartige granola. Oh ja, en had ik al gezegd dat dit super easy om te maken is? En geen hele resem aan ingrediënten. 

Makreel met venkel, rode biet en hartige granola

De makreel in dit receptje houden we heel klassiek en bakken we gewoon even kort in de pan. Heel handig aan deze vis is dat hij maar heel kort gebakken dient te worden.
Bij die lekkere makreel serveren we venkel, rode ui en rode biet. Die eerst kort gemarineerd worden in een mengsel van azijn en suiker.
En dan voor de leuke, crunchy originele twist is er de hartige granola. De noten en havermout is hetzelfde als een gewone zoete granola, het hartige komt door het gerookt paprikapoeder, venkelzaadjes en de sojasaus. Super lekker! En heerlijk in combinatie met de vis en de gepekelde groentjes.

Je kan dit gerechtje serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht in combinatie met wat gekookte krielaardappeltjes

Makreel met venkel, rode biet en hartige granola
Makreel met venkel, rode biet en hartige granola

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 2tl suiker
  • 60ml witte wijnazijn
  • zeste 1/2 citroen
  • 200gr crème fraîche
  • 1el dille (fijngehakt)
  • 1el peterselie (fijngehakt)
  • 4 gekookte rode bieten
  • 4 makreelfilets
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten granola

  • 100gr havermout
  • 100gr hazelnoten
  • 2el pompoenpitten
  • 1el sesamzaadjes
  • 1el venkelzaad
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 2el olijfolie
  • 2el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 eiwit
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

Voor de granola.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe de havermout, grof gehakte hazelnoten, pompoenpitten, sesamzaadjes, venkelzaad, gerookte paprikapoeder en snuifje zout in een mengkom. Doe hierbij de olijfolie, sojasaus, honing en eiwit. Meng goed.
Stort dit mengsel op de bakplaat, spreid goed uit en bak de granola mooit goudbruin voor ongeveer 20 a 25min.

Ondertussen kan je de rode ui pellen en in fijne partjes snijden.
Snij ook de venkel in fijne, dunne plakjes.
Doe de rode ui en venkel in een kom samen met de witte wijnazijn, de suiker en een snuifje zout. Meng goed en laat even marineren terwijl je de rest doet.

Meng de crème fraîche met de fijngehakte dille, peterselie, zeste van citroen, peper en zout. Zet even opzij.

Snij de rode biet in kleine blokjes en voeg toe bij de venkel en rode uit. Meng even en laat nog even marineren.

Verhit een pan/grill met olijfolie, kruid de makreel met peper en zout.
Bak de makreel eerst 3 a 4min op de velkant, draai voorzichtig en laat nog eens 1 a 2min bakken.

Serveer direct.
Doe wat van de kruidige crème fraîche op een bord gevolgd door de gemarineerde venkel, rode ui en biet. Leg hierop de makreel en werk af met hartige granola.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.