Grieks gehaktbrood

Grieks gehaktbrood

Ik kan mij geen beter begin van de nieuwe week inbeelden dan met dit Grieks gehaktbrood. Gehaktbrood is gewoon al yum, heel yum als je het mij vraagt. Voor mij persoonlijk één van de lekkerste gerechtjes dat er bestaat. Gewoon omdat ik super graag gehakt eet … ja naast de titel “miss havermout”, #coffeeaddict en “baking lover” kan je me ook wel het “gehakt monster” noemen want ik ben verzot op alles waar gehakt inzit en dus zeker ook een gehaktbrood. Vooral gehaktbrood want dat bestaat bijna puur uit gehakt of met enkele toevoegingen waardoor het nog dat tikkeltje lekkerder wordt. 

Grieks gehaktbrood

In dit Griekse gehaktbrood kan je naast het gehakt ook feta, geroosterde paprika, spinazie en oregano terugvinden, enkele typische Griekse ingredienten. Heerlijk gewoon en super simpel om te maken, een ideaal doordeweeks gerechtje waar zowel groot als klein van zullen smullen!


Grieks gehaktbrood

En wat eten we erbij? Je kan voor simpele gekookte patatjes kiezen, gekookt rijst of couscous. Ik maakte er een simpele quinoa salade bij met wat blokjes komkommer, geroosterde paprika en feta.

Grieks gehaktbrood

Grieks gehaktbrood

Ingrediënten (4 personen)

  • 600gr gehakt*
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 200gr spinazie
  • 100gr feta
  • 3 stuks geroosterde paprika (bokaal)
  • 1 ei
  • 30gr paneermeel/panko
  • 35gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • 1/2tl tijm (gedroogd)
  • 1el peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter

*Ik koos voor gemengd gehakt maar je kan ook kipgehakt gebruiken.

Bereidingswijze

Pel de sjalot en look en hak fijn.
Verhit een pan of stoofpot met een scheut olijfolie of margarine/boter en stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig; Voeg dan de look en spinazie toe en laat even meebakken zodat dat spinazie kan slinken. Roer regelmatig.
Als de spinazie helemaal geslonken is, haal van het vuur en laat even afkoelen.

Snij ondertussen de geroosterde paprika in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng het gehakt met de stukjes geroosterde paprika, het ei, paneermeel, paneermeel, oregano, tijm, peterselie, het afgekoelde spinaziemengsel, peper en zout. Meng goed en voeg op het laatste verkruimelde feta toe. Meng nog even goed. Als het gehakt iets te nat aanvoelt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Vorm een gehaktbroodje van het mengsel en leg in een ingevette ovenschaal.
Bak het gehaktbrood mooi goudbruin en gaar in de oven in ongeveer 40 min.

Haal uit de oven en serveer direct!

Serveertip > Kook wat quinoa, giet af en laat afkoelen. Meng met wat blokjes komkommer, geroosterde paprika en feta.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.