Flensjes met ragout van kip

Flensjes met ragout van kip

Flensjes met ragout van kip ofwel vol-au-vent 2.0! Geen traditioneel bladerdeegkoekje gevuld met een ragout op basis van kip-champignons & gehaktballetjes. Niets mis mee met een traditionele vol-au-vent, zo nu en dan smaakt dat wel eens. Ik hou meer van deze niet zo traditionele versie. Het bladerdeegkoekje maakt plaats voor flensjes of pannenkoekjes. De ragout krijgt nog wat extra smaakmakers zoals sjalot, prei, de champignons & kip zijn natuurlijk ook van de partij. Een super leuk, lekker en origineel gerechtje om doordeweeks op tafel te zetten, eentje waar zowel groot als klein van zal smullen! 

Flensjes met ragout van kip

En je kan eventueel gehaktballetjes toevoegen voor nog meer dat vol-au-vent gevoel boven te halen.

Flensjes met ragout van kip

Ingrediënten flensjes

  • 480ml melk 
  • 1 ei 
  • 1/2tl bakpoeder 
  • 170gr patisseriebloem 
  • Peper en zout 
  • Margarine of olie 

Ingrediënten ragout van kip

  • 3 kipfilets  
  • 2 prei 
  • 2 sjalotten 
  • 250gr champignons 
  • 2el boter 
  • 4el bloem 
  • 300ml melk 
  • 1 bouillonblokje (kip of groente) 
  • Snuifje nootnuskaat 
  • citroen 
  • 25gr Parmezaanse kaas (geraspt) 
  • Peper en zout 
  • Olijfolie/klontje margarine/boter

Bereidingswijze

Voor de kipgragout 

Pel de sjalloten en hak fijn 

Was de preien en hak fijn 
Maak de champignons proper en snij in dunne schijfjes. 

Snij de kipfilet in kleine blokjes 
 
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie of klontje boter. 
Bak hierin de blokjes kip mooi goudbruin en gaar, dit kan je best in porties doen. Schep de kip uit de stoofpot en zet even opzij. 
Doe in dezelde stoofpot (voeg eventueel terug wat olijfolie of boter toe) en stoof hierin de ui, prei en champignons aan voor ongeveer 5min. Roer regelmatig. 
Voeg dan de blokjes kip terug toe. Strooi hierover de bloem, roer goed.  
Breek het bouillonblokjes in kleinere stukjes en strooi over de kip en groentjes. Giet hierbij de melk, roer goed en breng rustig aan de kook tot de saus begint in te dikken. 
Als de saus mooi is ingedikt (mag nog een beetje lopend zijn) voeg dan de Parmezaanse kaas toe, roer goed en breng verder op smaak met wat citroensap, nootmuskaat en eventueel wat peper en zout. 
Hou warm terwijl je de flensjes bakt. 
 
Voor de flensjes/pannenkoeken. 
Roer de eieren los samen met de melk. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe en een snuifje peper en zout. 
Meng goed. 
Verhit een koekepan met wat margarine of olie. 
Bak hierin dunne flensjes. 
 
Serveer de flensjes met de kipragout  

 
Smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.