Cannelloni met champignons, ricotta en pesto

Cannelloni met champignons, ricotta en pesto

Het einde van de officiële winter is nu echt in zicht, eindelijk zeg maar! En ook al zie ik super hard uit naar de lente (ons moestuinprojectje, fietstochtjes, langer licht …), ik ga toch nog een paar dagen genieten van de winter meer bepaald van echt stevig winters comfort food. Het enige goede aan heel de winter, stevige winter kost om die koude temperaturen te kunnen trotseren en dan zit je echt helemaal goed met deze heerlijke smaakvolle cannelloni met champignons, ricotta en pesto.

Cannelloni met champignons, ricotta en pesto

Een 100% vegetarisch receptje waarbij we lasagnevellen opvullen en oprollen met een mengsel van ricotta en gebakken champignons met daarbij een traditionele bechamelsaus die we extra op smaak brengen met pesto en natuurlijk kan het laagje kaas bovenop niet ontbreken!
Een heerlijk vegetarisch gerechtje met enorm veel smaak en dat is te danken door het gedroogd eekhoorntjesbrood.
Gedroogd eekhoorntjesbrood kan je makkelijk in elke supermarkt vinden en dien je eerst even te laten weken in warm water. Gooi vooral de jus niet weg want dit is één van de smaakmakers 🙂


Cannelloni met champignons, ricotta en pesto
Cannelloni met champignons, ricotta en pesto

Ingrediënten cannelloni (4 personen)

  • 450gr champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1tl tijm (gedroogd)
  • 1/2tl salie (gedroogd)
  • 15gr gedroogd eekhoortjesbrood
  • 500gr ricotta
  • 1 ei
  • 60gr Parmezaanse kaas + extra
  • 20 lasagnebladen (gedroogd)
  • Olijfolie/margarine/boter
  • Peper en zout

Ingrediënten pesto bechamel

  • 100gr margarine/boter
  • 50gr bloem
  • 550ml melk
  • 3el pesto (zie recept voor zelfgemaakte pesto)
  • Peper en zout
  • Citroensap

Bereidingswijze

Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kommetje en giet hierover kokend water. Laat 10min trekken.
Maak de champignon proper en hak fijn.
Pel de ui en look en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie of klontje margarine/boter. Stoof hierin de ui mooi glazig.
Voeg dan de fijngehakte look, champignons, tijm en salie toe. Roer even en laat 8 a 10min bakken. Roer regelmatig.
Hak het geweekte eekhoorntjesbrood in kleinere stukjes en voeg toe in de stoofpot samen met 2el van de jus van het eekhoorntjesbrood. Laat nog 5min zachtjes meebakken tot al het vocht is ingekookt. Breng op smaak met wat peper en zout en haal van het vuur. Zet even opzij.

Meng de ricotta met het ei, 60gr Parmezaanse kaas en wat peper en zout.
Zet even opzij.

Kook de lasagebladen gaar in kokend water. Je kan dit het beste in porties doen, alle bladen tegelijk dan gaan ze plakken.
Laat de lasagnebladen even uitlekken.

Voor de bechamelsaus met pesto
Smelt de boter in een kookpotje.
Als de boter is gesmolten voeg de bloem toe en roer goed zodat dit mengsel kan opdrogen. Als je de geur van biscuit ruikt dan voeg je al roerend de melk toe. Breng al roerend aan de kook op een middelhoog vuur zodat de saus kan indikken. Laat 2 a 3min doorkoken.
Haal dan van het vuur en breng op smaak met de pesto, peper, zout en wat citroensap. Zet even opzij.

Voor de cannelloni
Leg een lasagnevel voor je (korste kan naar je toe), lepel onderaan wat van de ricotta en lepel daarop een beetje van het champignon mengsel en rol op. Doe hetzelfde met de rest van de lasagnebladen.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met wat van de bechamelsaus met pesto. Leg hierop de cannelloni rolletjes en lepel hierover terug wat van de bechamelsaus. Werk af met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas. Bak de cannelloni ongeveer 25min in de oven op 180 graden. Op het laatste kan je nog even de grill opzetten voor een krokant korstje.

Serveer direct

Smakelijk!





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.