Citroen-Maanzaad cupcakes met blauwe bessen topping

Citroen-Maanzaad cupcakes met blauwe bessen topping

Citroen-maanzaad cupcakes met blauwe bessen topping … een hele mond vol maar oh wat zijn deze cakejes lekker! Citroen-Maanzaad is een bekende combinatie in een cake, muffins of pannenkoeken. Citroen in een cake werkt gewoon altijd en zorgt voor wat balans met het zoete. Het maanzaad zorgt voor een leuke crunchy twist. En als dat nog niet genoeg is, is er nog die heerlijk romige paarse topping met blauwe bessen. Ik heb zoiets van als je zondigt, zondig dan meteen goed en rijkelijk dus dan zit je met deze cuties echt helemaal goed!

Citroen-Maanzaad cupcakes met blauwe bessen topping
Citroen-Maanzaad cupcakes met blauwe bessen topping
Citroen-Maanzaad cupcakes met blauwe bessen topping

Ingrediënten cupcakes (+/-10 cupcakes)

  • 200gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr suiker
  • 4 eieren
  • 200gr zelfrijzende bloem
  • 2el citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • 3el maanzaad
  • Extra : papieren cupcakevormpjes + muffinbakvorm

Ingrediënten blauwe bessen topping

  • 150gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 30gr suiker
  • 1el maizena
  • 250ml room
  • 2el poedersuiker

Bereidingswijze

Voor de cupcakes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de papieren cupcakevormpjes in de muffinbakvorm.
Doe de boter, suiker en rasp van citroen in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop luchtig en romig.
Voeg dan één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
Doe hierbij in porties de bloem, meng tot een mooi glad deeg.
Als laatste voeg je het citroensap en maanzaad toe en meng nog even kort. Verdeel het deeg over de bakvormpjes en bak de cupcakes ongeveer 25 a 30min. Check met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de blauwe bessen topping
Begin met het maken van een blauwe bessen compote.
Doe de blauwe bessen samen met 30gr suiker en een klein scheutje water in een kookpotje. Zet op een middelhoog vuur zodat de suiker kan oplossen en de blauwe bessen kunnen open ploffen. Roer regelmatig.
Als de blauwe bessen zijn open gebarsten, schep wat van het vrijgekomen sap in een apart potje en doe hierbij de maizena. Roer goed tot een glad papje. Giet dit papje al roerend terug in het kookpotje bij de blauwe bessen. Blijf roeren en breng aan de kook zodat de compote kan indikken.
Eenmaal ingedikt, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
*
Doe de room samen met de poedersuiker in een mengkom en klop stijf op. Voeg op het laatste de volledig afgekoelde blauwe bessen compote en meng nog even kort.

Schep of spuit wat van de blauwe bessen topping op de afgekoelde cupcakes.

Serveer direct!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.