Taco’s met zalm en citrus salsa

Taco's met zalm en citrus salsa

Taco party met deze heerlijk easy peasy taco’s met zalm en citrus salsa!  Geen beter moment dan een vrijdagavond om een taco party te houden om het einde te vieren van de werkweek en het weekend meteen goed in te zetten! En taco’s dat staat symbool voor gezelligheid vind ik!
Met z’n allen een taco in de hand, ahja want bij een taco komt geen bestek kijken hoor. Lekker samen “smossen” ( = morsen) want een taco eten daar hoort wat “gemors” bij. Proper een taco opeten … nee dat gaat niet 😉

Taco's met zalm en citrus salsa

Het leuke aan taco’s is dat je er echte alle kanten mee op kan! Een taco versie met kip, gehakt, 100% veggie, kaas of deze versie met zalm.  
En ik garandeer jullie, dit is echt “easy peasy”, klaar in minder dan 30min en toch super smaakvol! De zalm wordt in de oven bereid en krijgt een kruidig laagje eerst! Terwijl de zalm rustig in de oven staat, hoef je enkele de citrus salsa nog te maken en meer is het niet

Taco's met zalm en citrus salsa
Taco's met zalm en citrus salsa
Taco's met zalm en citrus salsa

Ingrediënten taco met zalm

  • 700gr zalmfilet
  • 1/2tl cayennepeper
  • 1tl komijnpoeder
  • 1l oregano (gedroogd)
  • 1/2tl zout
  • Olijfolie
  • Taco’s/wraps

Ingrediënten citrus salsa

  • 2 sinaasappels
  • 1 avocado
  • 1/2 jalapeno
  • 1/2 rode ui
  • Limoen
  • Zout
  • Koriander of peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Leg de zalmfilets in de ovenschaal, wrijf de zalm een beetje in met olijfolie.
Meng de kruiden (cayennepeper, komijn, oregano en zout) en wrijf hiermee de zalm in. Bak de zalm ongeveer 10min in de oven tot hij mooi gaar is (hangt af van de dikte van de zalm).

Terwijl de zalm in de oven staat, kan je de citrus salsa maken.
Snij de sinaasappel “a vif” (hier is een handig filmpje hoe je dit het beste kan doen).
Snij de avocado in blokjes.
Hak de ui en jalapeno fijn.
Meng voorzichtig de partjes sinaasappel met de blokjes avocado, ui, jalapeno, een beetje limoensap, snuifje zout en eventueel wat fijngehakte koriander of peterselie.

Verwarm de taco’s/wraps even.
Breek de zalm in kleinere stukjes.
Vul de taco’s/wraps met wat zalm en werk af met de citrus salsa

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.