Geroosterde pompoen met chili en burrata

Geroosterde pompoen met chili en burrata

Twee heerlijke ingredienten pompoen en burrata samengebracht in een zalig gerechtje namelijk geroosterde pompoen met chili en burrata. Een receptje met de nodige spicyness van de chili, een beetje zoetigheid door de honing en bruine suiker en dan die hemels romige burrata. ZA-LIG!
Een zalig simpel bijgerechtje bij een stukje vlees.

Geroosterde pompoen met chili en burrata

Tip > heb je nu nog wat van die geroosterde pompoen over? Gooi deze dan zeker niet weg! Verwerk hem de volgende dag in een lekkere Midden-Oosterse “salad bowl’. Kook daarvoor wat couscous, stoof wat fijngesneden boerenkool aan, kruid een kipfilet met baharat kruiden (een Midden-Oosterse kruidenmix te vinden bij o.a. Albert Heijn) en bak deze mooi gaar en goudbruin, meng wat roomkaas met peterselie en bieslook en serveer dit allemaal in een bowl met granaatappelpitten en de restjes geroosterde pompoen. Een heerlijk origineel maaltje met restjes.

Geroosterde pompoen met chili en burrata

Ingrediënten 

  • 1 pompoen
  • 4el margarine/boter
  • 2el honing
  • 1el bruine suiker
  • 1tl chilivlokken
  • Zout
  • 2 a 3 balletjes burrata
  • Enkele blaadjes verse salie of peterselie
  • 50gr hazelnoten
  • 1 granaatappel

Bereidingswijze

Smelt de boter.
Halveer de pompoen, verwijder de pompoenpitten.
Snij de pompoen in stukken (je mag de pompoen schillen maar hoeft niet).
Meng de pompoen met de gesmolten boter, honing; bruine suiker, chilivlokken en zout.
Spreid alles uit op de bakplaat en rooster de pompoen ongeveer 30 a 40min in de oven tot de pompoen mooi gaar is. Probeer tijdens het bakken af en toe door de pompoen te husselen.

Ongeveer 10 a 15min voor je de pompoen uit de oven haalt, leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster deze apart mee in de oven.

Als de pompoen mooi gaar is, haal uit de oven.
Haal ook de hazelnoten uit de oven.

Serveer de geroosterde pompoen met de burrata, fijngehakte salie of peterselie, grof gehakte hazelnoten en de pitten van een granaatappel. Strooi eventueel nog een beetje zout over de pompoen

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.